Orijentacija za mlade u svijetu odraslih

Autor: , 04-12-2020
Fotografirao: Udruga Bonsai
Orijentacija za mlade u svijetu odraslih
Besplatan edukativni seminari Udruge Bonsai i Info Zone o zapošljavanju mladih, poznavanju financija i studiranju u inozemstvu.

Kako krenuti u potragu za poslom i biti konkurentan na tržištu rada? Što zakoni kažu o pravima u radnom odnosu? Želiš započeti vlastit posao, kome obratiti? Što su uopće sve te kratice poput HZZO I HZZ i kakve veze imaš s njima? A banke, računi, porezi – tko će objasniti što je tu bitno? Želiš studirati u inozemstvu, kako to ostvariti?

Na sva ova, a i ostala bitna pitanja, odgovore ćete dobiti kroz tri edukativna online seminara koja će se održati od 10. do 12. prosinca, u organizaciji Udruge Bonsai i Info Zone. Seminari su besplatni i bit će dostupni putem Zoom aplikacije.

 

Pametno do posla - četvrtak 10.12. od 16 do 18 sati

Pričat će se o svemu što je potrebno znati jednom kad se krene u avanturu zvanu zapošljavanje - o pravima i obvezama unutar radnog odnosa, o vrstama radnih ugovora, o tome kako se može koristiti mogućnosti javnih institucija (Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje) te o aktualnim mjerama i poticajima za samozapošljavanje. Osim toga, pokazat će se kako napisati dobar životopis i pripremiti se za razgovor za posao, a glavnu će riječ o svim ovim temama imati Ana-Marija Marić i Ante Kudić iz Pravne klinike Pravnog fakulteta u Osijeku „OSIJEK PRO BONO“.

 

Znaj svoje financije! - petak 11.12. od 16 do 18 sati

Usvojit će se znanje koje je potrebno za pametno raspolaganje vlastitim financijama. Dakle, pričat će se o računima u banci i tome kako izabrati vrstu računa sukladno vlastitim potrebama, o vrstama štednji, kreditima i njihovim prednostima i nedostatcima, porezima, osiguranjima i investicijskim fondovima, a čitav program vodit će studenti iz Ekonomske klinike Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

 

Kako do studija u inozemstvu? – subota 12.12. od 13 do 15 sati

O mogućnostima koje se studentima nude po pitanju internacionalne razmjene i detaljima vezanim za postupak prijave studija u zemljama Europske unije i SAD-a govorit će Ana Uglešić, Education USA savjetnica iz Instituta za razvoj obrazovanja, dok će o svojim iskustvima tijekom studentske razmjene i sudjelovanju u programu Erasmus+ pričati Jakov Cipurić.

 

Prijaviti se za sudjelovanje možete na https://forms.gle/Y6g8jv7bBjukL2zj8

 


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.