Otvorena izložba plesnih fotografija 'Jezik duše' nastala suradnjom Studija Stage i Katarine Radonić

Autor: , 09-12-2020
Fotografirao: Studio Stage
Otvorena izložba plesnih fotografija 'Jezik duše' nastala suradnjom Studija Stage i Katarine Radonić
Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 28.prosinca.

U ponedjeljak, 7.prosinca s početkom u 17 sati u Luži (Kino Sloboda) otvorena je izložba plesnih fotografija čije su idejne začetnice Belinda Marić i Betty Milić, organizator i nositelj projekta Studio Stage, a fotografkinja Katarina Radonić.

Ovo je već druga suradnja Radonić sa Studiom Stage jer smo već smo u rujnu imali prilike vidjeti kreativne plesne fotografije za kampanju plesne sezone 20/21, a plesačice Maja Makivić i Daria Morović su potom sudjelovale i na snimanju nove kolekcije Anamarije Asanović također iza Katarininog profila.

Otvaranje izložbe bilo je zatvoreno za javnost zbog pridržavanja epidemioloških mjera o maksimalnom broju ljudi pri kulturnim događanjima, ali je bilo moguća pratiti live prijenos na instagram profilu Studia Stage, tako da će originalna zamisao ceremonije otvaranje pričekati neku drugu priliku.

Modeli na fotografijama su: Nika Benko Perić, Karla Curić, Petra Curić, Mara Kakarigji, Petra Macan, Maja Makivić, Daria Morović, Petra Ruso, Lukša Tomić, Mihael Tošić

"Ples je skriveni jezik duše našeg tijela" rekla je Martha Graham, poznata balerina i koreografkinja, a D'ambroise govori da je ples puls, otkucaj srca, disanje, to je ritam ljudskog tijela. To je ekspresija u vremenu i pokretu, ekspresija sreće, žalosti, ljubomore.

Organizatori su se zahvalili Umjetničkoj galeriji Dubrovnik na ustupljenoj lokaciji za slikavanje te Kinemtografima Dubrovnik na lokaciji za izložbu fotografija.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika UO za kulturu i baštinu.

 

Studio stage izložba plesa

NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.