Otvorena izložba plesnih fotografija 'Jezik duše' nastala suradnjom Studija Stage i Katarine Radonić

Autor: , 09-12-2020
Fotografirao: Studio Stage
Otvorena izložba plesnih fotografija 'Jezik duše' nastala suradnjom Studija Stage i Katarine Radonić
Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 28.prosinca.

U ponedjeljak, 7.prosinca s početkom u 17 sati u Luži (Kino Sloboda) otvorena je izložba plesnih fotografija čije su idejne začetnice Belinda Marić i Betty Milić, organizator i nositelj projekta Studio Stage, a fotografkinja Katarina Radonić.

Ovo je već druga suradnja Radonić sa Studiom Stage jer smo već smo u rujnu imali prilike vidjeti kreativne plesne fotografije za kampanju plesne sezone 20/21, a plesačice Maja Makivić i Daria Morović su potom sudjelovale i na snimanju nove kolekcije Anamarije Asanović također iza Katarininog profila.

Otvaranje izložbe bilo je zatvoreno za javnost zbog pridržavanja epidemioloških mjera o maksimalnom broju ljudi pri kulturnim događanjima, ali je bilo moguća pratiti live prijenos na instagram profilu Studia Stage, tako da će originalna zamisao ceremonije otvaranje pričekati neku drugu priliku.

Modeli na fotografijama su: Nika Benko Perić, Karla Curić, Petra Curić, Mara Kakarigji, Petra Macan, Maja Makivić, Daria Morović, Petra Ruso, Lukša Tomić, Mihael Tošić

"Ples je skriveni jezik duše našeg tijela" rekla je Martha Graham, poznata balerina i koreografkinja, a D'ambroise govori da je ples puls, otkucaj srca, disanje, to je ritam ljudskog tijela. To je ekspresija u vremenu i pokretu, ekspresija sreće, žalosti, ljubomore.

Organizatori su se zahvalili Umjetničkoj galeriji Dubrovnik na ustupljenoj lokaciji za slikavanje te Kinemtografima Dubrovnik na lokaciji za izložbu fotografija.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika UO za kulturu i baštinu.

 

Studio stage izložba plesa

NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.