Zapjevajmo uz video zapis ``Smotra kolendara´´ Foruma mladih

Autor: , 15-12-2020
Fotografirao: Grad Dubrovnik
Zapjevajmo uz video zapis ``Smotra kolendara´´ Foruma mladih
Želeći nastaviti tradiciju radionica kolende i u vremenu pandemije, Grad Dubrovnik putem nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, izradio je video zapis snimljenih kolendi i božićnih napjeva. 

Naime, završnica treće radionice Foruma mladih za školsku godinu 2020/21. pod nazivom „Smotra kolendara“ trebala se održati 19. prosinca u sklopu programa „Šarena zima u Uvali“ Dubrovačkog zimskog festivala, a što zbog epidemioloških mjera neće biti moguće. No, to ne znači da se kolende neće izvoditi i pjevati.  

 

Snimke korištene u videu nastale su tijekom proteklih desetak godina, a donose izvedbe djece polaznika Radionice kolende i božićne pjesme Matice hrvatske Ogranka Dubrovnik i Dječjeg zbora „Dubrovnik“, koje predano vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić.

 

Uz Dubrovačku kolendu izvodi se Primorska kolenda, kolende iz Cavtata, Rijeke Dubrovačke, Zatona, s Gromače, Kalamote, Mljeta, iz Ponikava, Vele Luke...

 

Učenički literarni radovi, kao i oni u kojima su najrazličitijim tehnikama oblikovali svijet koji ih okružuje, prikazani su online radionicom Foruma mladih „O čemu sve pišemo“ i virtualnom izložbom „Rukama složeno“.

 

Smotra kolendara i zdravičara, koju smo uvijek završavali zajedničkom pjesmom, mjesto je na kojemu smo čuvali i njegovali našu baštinu. Ovaj put pozivamo djecu i odrasle da to učine pjevajući uz video zapis koji smo za njih pripremili.

 


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.