Podijelite radost Božića i ove godine kroz karitativnu akciju

Autor: , 17-12-2020
Fotografirao: Dubrovačka biskupija
Podijelite radost Božića i ove godine kroz karitativnu akciju
Akcija će se održati u subotu, 19. prosinca od 9.00 do 16.00 sati i u nedjelju, 20. prosinca od 9.00 do 13.00 sati.

Tradicionalna božićna karitativna akcija „Podijelimo radost Božića“ održat će se i ove godine na Pilama u Dubrovniku gdje će pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama moći donijeti svi koji to žele kako bi, posebice ove godine, nekoga razveselili za Božić.

 

Prikupljena pomoć bit će usmjerena na župni Caritas župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, mjestu koje je najteže stradalo u nedavnom potresu koji je zahvatio Zagreb i okolicu.

 

Iz Cartiasa Dubrovačke biskupije proučuju: 

 

U danima adventa, u kojima “iščekujemo rođenje Spasitelja našega Isusa Krista u našim srcima”, pozvani smo svoj pogled usmjeriti prema potrebitima ponajprije onima čiji je “pogled pognut ” zbog nepovoljne situacije.

Nažalost, danas mnoge osobe u društvu imaju takve poglede i često im ne možemo pomoći. Ipak, želja nam je pokušati i zato već četrnaest godina odabiremo dio naše Domovine kojem žitelji Dubrovačke biskupije žele pomoći.

Naš pogled ove godine usmjeren je prema Zagrebu, kojeg su ove godine zadesile dvije nedaće: pandemija koronavirusa i potres. Upravo zbog te situacije, mnoge su se obitelji, baš kao i Sveta obitelj Isusa, Marije i Josipa, našle u velikoj nesigurnosti.

U stalnom smo kontaktu s kolegama iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji neumorno rade na sanaciji nastale štete i trude se u okviru svojih mogućnosti pomoći osobama i obiteljima u nevolji. Ipak, nedovoljna novčana i ostala materijalna sredstva ograničavaju ih u realizaciji pomoći.

Stoga, želimo da Jug Lijepe naše pruži ruku pomoći potrebitima o kojima skrbi Caritas Zagebačke nadbiskupije.

Stoga, 19. i 20. prosinca 2020. već tradicionalno prikupljamo pomoć u vidu paketa hrane i higijene, koja će biti usmjerena na župni Caritas župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, Zagreb.

Pridružite nam se - donesite svoje pakete na Pile. Mi ćemo tamo biti:

19. prosinca, subota: od 9 do 16 sati
20. prosinca, nedjelja: od 9 do 13 sati

 

 


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.