Podijelite radost Božića i ove godine kroz karitativnu akciju

Autor: , 17-12-2020
Fotografirao: Dubrovačka biskupija
Podijelite radost Božića i ove godine kroz karitativnu akciju
Akcija će se održati u subotu, 19. prosinca od 9.00 do 16.00 sati i u nedjelju, 20. prosinca od 9.00 do 13.00 sati.

Tradicionalna božićna karitativna akcija „Podijelimo radost Božića“ održat će se i ove godine na Pilama u Dubrovniku gdje će pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama moći donijeti svi koji to žele kako bi, posebice ove godine, nekoga razveselili za Božić.

 

Prikupljena pomoć bit će usmjerena na župni Caritas župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, mjestu koje je najteže stradalo u nedavnom potresu koji je zahvatio Zagreb i okolicu.

 

Iz Cartiasa Dubrovačke biskupije proučuju: 

 

U danima adventa, u kojima “iščekujemo rođenje Spasitelja našega Isusa Krista u našim srcima”, pozvani smo svoj pogled usmjeriti prema potrebitima ponajprije onima čiji je “pogled pognut ” zbog nepovoljne situacije.

Nažalost, danas mnoge osobe u društvu imaju takve poglede i često im ne možemo pomoći. Ipak, želja nam je pokušati i zato već četrnaest godina odabiremo dio naše Domovine kojem žitelji Dubrovačke biskupije žele pomoći.

Naš pogled ove godine usmjeren je prema Zagrebu, kojeg su ove godine zadesile dvije nedaće: pandemija koronavirusa i potres. Upravo zbog te situacije, mnoge su se obitelji, baš kao i Sveta obitelj Isusa, Marije i Josipa, našle u velikoj nesigurnosti.

U stalnom smo kontaktu s kolegama iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji neumorno rade na sanaciji nastale štete i trude se u okviru svojih mogućnosti pomoći osobama i obiteljima u nevolji. Ipak, nedovoljna novčana i ostala materijalna sredstva ograničavaju ih u realizaciji pomoći.

Stoga, želimo da Jug Lijepe naše pruži ruku pomoći potrebitima o kojima skrbi Caritas Zagebačke nadbiskupije.

Stoga, 19. i 20. prosinca 2020. već tradicionalno prikupljamo pomoć u vidu paketa hrane i higijene, koja će biti usmjerena na župni Caritas župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, Zagreb.

Pridružite nam se - donesite svoje pakete na Pile. Mi ćemo tamo biti:

19. prosinca, subota: od 9 do 16 sati
20. prosinca, nedjelja: od 9 do 13 sati

 

 


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.