Priručnik za državnu maturu, pronađite sve potrebne informacije

Autor: , 17-12-2020
Fotografirao: 27707
Priručnik za državnu maturu, pronađite sve potrebne informacije
Prijave ispita mature započele su početkom prosinca, a ovih je dana Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio priručnike za kandidate koji ove godine polažu te ispite.

 

U njima su na jednom mjestu objavljene osnovne informacije o prijavi ispita državne mature kao i rokovi kojih se maturanti trebaju pridržavati.

Nakon što su u rujnu objavljeni ispitni katalozi za državnu maturu, ovih dana Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) izdao je i priručnike za sve kandidate koji u 2021. planiraju pisati državnu maturu. Priručnici, koje možete vidjeti OVDJE, namijenjeni su kandidatima koji ove godine završavaju 4. ili 5. razred srednje škole, onima koji su ga završili između 2010. i 2020. i kandidatima koji završavaju najmanje četverogodišnje obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih u RH i za kandidate iz inozemstva.

 
 Tko sve plaća izlazak na ispit, može li se izaći na ljetni rok ako vam je određena produžna nastava, koliko najviše izbornih možete pisati – samo su neka od pitanja na koja je odgovoreno u tim priručnicima. Osim osnovnih tehničkih informacija o ispitima, u priručnicima su objavljene i one o prijavi ispita državne mature. Jasno su istaknuti i rokovi kojih se svi učenici trebaju pridržavati – poput roka za redovne i naknadne prijave te odjave ispita, rokova za eventualno slanje dodatne dokumentacije i sličnih važnih datuma.
 

Važne radnje koje učenici trebaju obaviti u sustavu Postani student za lakše su snalaženje pojašnjene i kroz slikovne prikaze. Pri kraju svakog od priručnika nalaze se i kalendari s datumima održavanja svih ispita, kao i ostali ključni datumi državne mature 2020./2021. Inače, čitav kalendar možete vidjeti na poveznici.

 

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje je pokrenuta posebna grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Osim iz ovih priručnika, sve informacije o ispitima državne mature učenici mogu dobiti od ispitnoga koordinatora u svojoj školi, a za sve dodatne informacije mogu kontaktirati Info centar na broj telefona 01/4501 899 ili e-poštom na adresu info.centar@ncvvo.hr.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.