Humanitarni koncert grupe Silente

Autor: , 29-12-2020
Fotografirao: Silente
Humanitarni koncert grupe Silente
Večeras, od 20:00 sati, grupa Silente će započeti s live stream-om svog posebnog online koncerta koji će održati iz Kazališta Marina Držića u Dubrovniku.

Koncert organiziraju Rotary klub Dubrovnik i Rotary Satellite klub Dubrovnik Jug u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, a skupljenim prihodom opremit će se Snoezelen sobe za djecu s poteškoćama u razvoju.

Inače, Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji korisnicima pruža sigurno okruženje te ih potiče na interakciju s okolinom. U Hrvatskoj ih se može pronaći u domovima za starije i nemoćne, centrima za rehabilitaciju i različitim ustanovama koje pružaju usluge odgoja i obrazovanja ili socijalne skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama.

Svrha ovog donacijskog koncerta i akcije naziva „Silente – Online za pravu stvar“ pomoći je opremanju Snoezelen sobe u Osnovnoj školi Lapad koja će pomoći najmlađim i najosjetljivijim sugrađanima. To će ujedno biti prva takva soba u Dubrovniku, a njeno opremanja iznosi 140.000,00 kuna.

Ulaznice za koncert dostupne su od 18. prosinca i još uvijek su dostupne na platformi Ulaznice.hr po cijeni od 100 kuna. Osim kupnjom ulaznica, akciji se moguće priključiti i izravnom uplatom donacija na: Rotary Club Dubrovnik, OIB 67179744758, IBAN HR6224070001169001130, Za Snoezelen sobu.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.