Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2021./2022.

Autor: , 02-02-2021
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2021./2022.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s mađarskom zakladom Tempus Public Foundation, pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akade
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s mađarskom zakladom Tempus Public Foundation, pozivaju na podnošenje prijava na natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2021./2022.

U okviru ovog poziva nude se sljedeće vrste stipendija:
 
1. stipendije za semestralni/djelomičan studij
 
Razdoblje mobilnosti: od 3 do 10 mjeseci.
 
Stipendije su namijenjene studentima preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, upisanima na visoka učilišta u RH.
 
Kandidati moraju imati završen minimalno jedan semestar na svome matičnome visokom učilištu.
 
Prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti.
 
Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku osim za područje umjetnosti gdje su mogući programi i na engleskome jeziku.
 
2. stipendije za kratki i dugi istraživački boravak
 
Razdoblje mobilnosti: od 3 dana do 10 mjeseci.
 
a) kratki istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana
 
A) poslijediplomski studij i istraživanje: za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te za doktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj
 
B) postdoktorski studij i istraživanje: za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti te žele provesti istraživanje u Mađarskoj.
 
b) dugi istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci
 
A) za studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij
 
B) za postdoktorande koji žele provesti istraživanje u Mađarskoj.
 
3. stipendije za cjelokupni doktorski studij
 
Razdoblje mobilnosti: do 36 mjeseci.
 
Stipendije su namijenjene kandidatima koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.
 
Stipendije se dodjeljuju samo za studijske programe na mađarskome jeziku osim za područje umjetnosti gdje su mogući programi i na engleskome jeziku.
 
4. stipendije za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture
 
Razdoblje mobilnosti: 2 ili 4 tjedna (ovisno o odabranome tečaju).
 
Stipendije za ljetne tečajeve pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane.
 
Prednost imaju studenti mađarskoga jezika i književnosti.
 
Detaljne informacije o svim navedenim stipendijama, postupku prijave te potrebnoj prijavnoj dokumentaciji dostupne su na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus.
 
Korisne informacije za pripremu prijavne dokumentacije te odgovori na često postavljena pitanja dostupni su ovdje.
 
Za sve pojedinosti i dodatne informacije o natječaju zainteresirani kandidati mogu se obratiti Agenciji za mobilnost i programe EU-a na adresu elektroničke pošte: bilaterala@mobilnost.hr 
 
Agencija za mobilnost i programe EU-a i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će i predložiti mađarskoj strani kandidate za stipendiju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi zaklada Tempus Public Foundation.
 
Agencija za mobilnost i programe EU-a snosit će troškove putovanja na mobilnost stipendistima koje Agencija i Ministarstvo zajednički predlože mađarskoj strani za stipendiju.
 
Svi zainteresirani kandidati moraju izvršiti on-line prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus Public Foundation do:
 
1) 25. veljače 2021. do 23.00 sata za semestralni/djelomičan studij, cjelokupan studij i istraživački boravak
 
2) 11. ožujka 2021. do 23.00 sata za ljetne tečajeve
 
i u istom roku Agenciji za mobilnost i programe EU-a poštom dostaviti:
 
  1. jedan (1) primjerak cjelokupne odgovarajuće dokumentacije (uključuje i mađarski prijavni obrazac) na engleskome jeziku (osim dokaza o znanju mađarskoga jezika koji može biti i na mađarskome jeziku). Ne treba dostavljati originalne dokumente, moguće je dostaviti i preslike;
  2. otisnut, ispunjen te potpisan on-line obrazac na hrvatskome jeziku dostupan ovdje
     
Prijava za stipendiju, s cjelokupnom dokumentacijom, podnosi se u jednom (1) primjerku na adresu:
 
AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ulica 26, 10 000 Zagreb,
uz naznaku 'Za stipendije Vlade Mađarske'.
 

NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.