Ultimi od Karnevala – nagrade najkreativnijima, zabilježen uspjeh virtualne maškarate

17-02-2021
Ultimi od Karnevala – nagrade najkreativnijima, zabilježen uspjeh virtualne maškarate
Četiri dana Dubrovačkog karnevala tradicionalno su se održavala i ove godine od 12. do 16. veljače, u nešto prilagođenom obliku zbog epidemiološke situacije, ali uz sadržajan virtualan program za sve uzraste.

Ljubitelji maškarate nisu se pokolebali u novonastalim okolnostima pa su najmlađi uz pomoć svojih odgojiteljica u dječjim vrtićima stavili svoje maske te veselo zapjevali i zaplesali kreirajući video zapis „Maškarani vrtićki dan“, koji je obilježio početak drugog dana karnevala.  Šarenim maskama i osmjesima i osnovnoškolci su ispunili „Maškarani školski dan“, prikazan trećeg dana karnevala. Oni najbolji od najboljih, najkreativniji od najkreativnijih, osim dobre zabave dobili su danas i vrijedne nagrade.

Karnevalski žiri, priznavši da je imao jako težak posao, dodijelio je danas u Luži nagrade najuspješnijim maskama. Istaknuli su kako su vrtićkim grupama, u jako velikoj konkurenciji kreativnih radova, u konačnici dodijelili čak sedam nagrada.

Nakon pomnog pregledavanja fotografija i video materijala, prvu nagradu, i to jednodnevni izlet u Konavle uz tratamenat, osvojio je Dječji vrtić Pčelica 2 s maskom "101 Dalmatinac". Drugu nagradu osvojio je Dječji vrtić „Izviđač“ s maskom "Zmajci", dok je treća nagrada pripala Dječjem vrtiću „Mala kuća“ Mokošica za masku "Vrapčići".

 

Četvrta nagrada dodijeljena je vrtiću „Pčelica - Opskrbni centar“ za masku „Šareni Japan“, peta nagrada vrtiću „Pčelica“ s maskom „Furesti - Costa Corona“, šesta nagrada Dječjem vrtiću Osojnik s maskom „Indijanci“, dok je sedmo mjesto odnio Dječji vrtić „Pčelica“ s maskom „Gusari“.

U konkurenciji školskih maškaranih grupa, žiri je glavnu nagradu dodijelio drugim razredima Osnovne škole Marina Držića za „Maske po slobodnom izboru“. Drugo mjesto pripalo je trećim razredima Osnovne škole Mokošica s maskom „Karnevo“, a treća nagrada otišla je 6.a razredu Osnovne škole Montovjerna za masku „Jež na bajkovitoj Monti“.

U posebnoj kategoriji nagrađena je najbolje maškarana obitelj na veseloj „Zoom zoom Faćendi od malih maškara“. Ovu laskavu titulu odnijela je obitelj Nike Kolundžija, a za nagradu će se potratati pizzom u Pizzeriji Tomato.

Ovogodišnji Ultimi od Karnevala završavaju danas projekcijom Dubrovačkih muzeja „Cavtajske maškarate i Dominali“ u 19 sati, kojoj će prethoditi film „Storije o neponovljivima - maškarate i veljuni“ u organizaciji Kinematografa Dubrovnik.

Uz ponešto izmijenjen poziv - maškarajte se „svakako i svakakvi“ i budite virtualno uz Dubrovački karnevo 2021., u vrijeme svega virtualnog, tako će ostati zapamćen i virtualni Dubrovački karnevo. Uz sva nametnuta ograničenja, brojni građani pratili su četverodnevni program. Rekord je uz znatnu prednost oborio Maškarani vrtićki dan s čak 8432 pregleda na službenom Facebook profilu Grada Dubrovnika, a slijedi ga Otvaranje karnevala s 3298 pregleda. „Zoom zoom faćendu“ do danas je pogledalo 2840 korisnika, a doseg maškaranog koncerta B&P Dubrovačkog simfonijskog orkestra je 2328 gledatelja.

Snimku proglašenja najuspješnijih maškaranih vrtića i škola možete naći na Youtube kanalu Grada Dubrovnika.   


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.