Stripom ili crtićem do nagrade

Autor: , 22-02-2021
Stripom ili crtićem do nagrade
Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Prijaviti se mogu mladi između 18 i 28 godina. Rok za prijavu je 14. ožujka.

Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Natječaj je dio UN-ove kampanje "Generacijska jednakost: Ostvarivanje ženskih prava za jednaku budućnost". Kampanja slavi 25. godišnjicu revolucionarne Pekinške deklaracije i Platforme za akciju koja je utvrdila kako ukloniti sistemske prepreke koje sprječavaju žene u jednakom sudjelovanju u svim područjima dnevnog reda za osnaživanje žena i djevojaka.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi između 18 i 28 godina. Sudionici će morati zamisliti svoju viziju rodno jednake generacije. Svaki sudionik može poslati strip ili crtić koji mora biti bez riječi, a svaka prijava može se sastojati od jednog crtića ili serije, s najviše šest kadrova.

Prva tri mjesta osvojiti će nagrade u iznosu od 1200 eura, 750 eura i 500 eura. Troje pobjednika dobit će priliku prisustvovati virtualnom otvorenju Foruma u Parizu. Uz to, izložba s crtićima svih finalista održat će se tijekom Foruma za ravnopravnost generacija u Parizu (in situ ili virtualno, ovisno o situaciji). Osim toga, radovi pobjednika bit će objavljeni na nekoliko platformi, web stranicama drugih službenih partnera i njihovim društvenim mrežama.

Rok za prijavu: 14. ožujka 2021.

Više informacija na eurodesk.eu.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.