Stripom ili crtićem do nagrade

Autor: , 22-02-2021
Stripom ili crtićem do nagrade
Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Prijaviti se mogu mladi između 18 i 28 godina. Rok za prijavu je 14. ožujka.

Natječaj za strip i crtani film "Jednakost generacija: zamislite!" poziva mlade ljude širom svijeta da crtežom podijele svoju viziju rodno jednake generacije. Natječaj je dio UN-ove kampanje "Generacijska jednakost: Ostvarivanje ženskih prava za jednaku budućnost". Kampanja slavi 25. godišnjicu revolucionarne Pekinške deklaracije i Platforme za akciju koja je utvrdila kako ukloniti sistemske prepreke koje sprječavaju žene u jednakom sudjelovanju u svim područjima dnevnog reda za osnaživanje žena i djevojaka.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi između 18 i 28 godina. Sudionici će morati zamisliti svoju viziju rodno jednake generacije. Svaki sudionik može poslati strip ili crtić koji mora biti bez riječi, a svaka prijava može se sastojati od jednog crtića ili serije, s najviše šest kadrova.

Prva tri mjesta osvojiti će nagrade u iznosu od 1200 eura, 750 eura i 500 eura. Troje pobjednika dobit će priliku prisustvovati virtualnom otvorenju Foruma u Parizu. Uz to, izložba s crtićima svih finalista održat će se tijekom Foruma za ravnopravnost generacija u Parizu (in situ ili virtualno, ovisno o situaciji). Osim toga, radovi pobjednika bit će objavljeni na nekoliko platformi, web stranicama drugih službenih partnera i njihovim društvenim mrežama.

Rok za prijavu: 14. ožujka 2021.

Više informacija na eurodesk.eu.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.