Studiraj vani: Sajam svjetskog obrazovanja ove godine uživo i online

Autor: , 26-02-2021
Studiraj vani: Sajam svjetskog obrazovanja ove godine uživo i online
Prilika za studirati „vani“ je puno, no bivši studenti često žale jedino za time što ih nisu iskoristili dok su mogli. Oni koji su prihvatili neku od prilika za studijsku mobilnost ili praksu u inozemstvu, slažu se da je riječ o iskustvu koje im

Na prvom proljetnom izdanju Sajma svjetskog obrazovanja, na kojem će i ove godine sudjelovati brojne obrazovne institucije iz cijele Europe, potpuno besplatno otkrijte kako iskoristiti priliku života – uživo ili online. Donosimo kako se prijaviti.

Najpoznatniji sajam obrazovanja ove se godine održava 13. ožujka u Zagrebu te 18. ožujka online, a hrvatskim učenicima i studentima će se predstaviti institucije iz Danske, Nizozemske, Velike Britanije, Austrije, Njemačke i Švicarske. Organizator je agencija IntegralEdu koja je tijekom 27 godina rada savjetovala brojne hrvatske srednjoškolce i studente te im pomogla ostvariti san o idealnom studiju.

No regrets – gdje sve možete studirati?

Kad je u pitanju odabir studija u inozemstvu, Nizozemska i dalje predvodi upravo zbog povoljnih školarina i velikog izbora studija na engleskom jeziku u raznim područjima od inženjeringa do psihologije. Nizozemska sveučilišta Breda University of Applied SciencesRadboud University i Tilburg University će sudjelovati na virtualnom izdanju sajma dok će se Fontys University of Applied Sciences predstaviti na oba izdanja sajma.

Iz Danske, zemlje koja se ponosi besplatnim visokim obrazovanjem za EU građane, sudjelovat će Dania AcademyVIA University College i International Business Academy. Sudionicima uživo i virtualno će se predstaviti predstavnici sveučilišta u Austriji koja nude studije na engleskom i njemačkom jeziku – Carinthia University of Applied Sciences i Webster Vienna Private University.

Iz Njemačke sudjeluje sveučilište BBIS Berlin Brandenburg International School, a iz Velike Britanije, Abertay University. Iz Švicarske, glavne destinacija za studij menadžmenta u hotelijerstvu, ugostiteljstvu, turizmu i srodnim granama, predstavit će se HTMi Hotel and Tourism Management Institute.

Učenicima zainteresirane za vrhunsko srednjoškolsko obrazovanje na virtualnom izdanju sajma predstavit će se grupacija Inspired Education Europe koju čini preko 30 privatnih srednjih škola iz Belgije, Italije, Španjolske, Velike Britanije i ostalih.

Od Brexita novi uvjeti za studij u Velikoj Britaniji

Svi koji su sanjali o studiranju u Velikoj Britaniji imat će priliku upoznati predstavništvo Abertay Universityja te saznati sve o promijenjenim uvjetima studija u toj zemlji. Naime, zbog posljedica Brexita, od 1. siječnja ove godine uvjeti za upis studija u Velikoj Britaniji značajno su se promijenili za studente iz Hrvatske i ostalih zemalja Europske Unije.

Promijenio se iznos školarine za EU studente koji sad iznosi jednako kao i za internacionalne studente. Učenicima i studentima će biti izdana posebna, studentska viza, a zdravstveno osiguranje će morati pokriti po svom trošku. Unatoč tome, zainteresirani učenici i studenti ne trebaju biti obeshrabreni jer brojna britanska sveučilišta nude velikodušne stipendije kroz cijelo trajanje studija, a neka od njih zadržala su i stare iznose školarina. Također, nakon diplomiranja na britanskom sveučilištu, naši studenti će ostvariti pravo na radnu vizu u trajanju od 2 godine. Sve informacije o obrazovanju u Velikoj Britaniji nakon Brexita bit će predstavljene u obliku prezentacija na sajmu uživo, ali i online.

Gdje se prijaviti?

Kao i svake godine, ulaz na Sajam svjetskog obrazovanja je potpuno besplatan, samo se potrebno prijaviti. Više informacija kao i prijavu možete pronaći na službenim stranicama Sajma.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.