Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku

Autor: , 03-03-2021
Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku
Ovogodišnji Tjedan karijera kao glavnu temu ima: Izazovi i prilike u doba pandemije, a održat će se u tjednu od 8. do 12. ožujka 2021.

 Pandemija COVID 19 pogodila je cijeli svijet, pa i sustav obrazovanja, u kojemu se preko noći morao klasični oblik nastave zamijeniti onim na daljinu. S druge strane, poslodavci su djelomično zaposlenike uputili na rad iz kuće; takav oblik rada u Hrvatskoj do ove pandemije bio je iznimka. Svjedočimo padu broja zaposlenih, velikom broju prestanka ugovora o radu, Vladinim mjerama za očuvanje radnih mjesta. Koliko je pandemija COVID 19 utjecala na svakodnevni život, tko se i kako s krizom nosi, a mogu li i kako studenti u ovoj situaciji pronaći izazov, nametnulo se kao ovogodišnje promišljanje prilikom organizacije Tjedna karijera.

Tjedan karijera odvijat će se online, preko Zoom – platforme. Od programa ističemo: radionice pisanja molbe za posao, kako voditi brigu o sebi u izazovnim vremenima, Alumni priče razvoja karijera, panel »Žene u poslovnom svijetu u uvjetima pandemije: kako opstati i što očekivati u budućnosti« te predavanje o tome kako uspjeti u globalnom svijetu i kako se međunarodne organizacije nose s pandemijom i krizom. Program Tjedna karijera kao i linkovi za prijavu na događanja možete pronaći ovdje.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.