Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku

Autor: , 03-03-2021
Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku
Ovogodišnji Tjedan karijera kao glavnu temu ima: Izazovi i prilike u doba pandemije, a održat će se u tjednu od 8. do 12. ožujka 2021.

 Pandemija COVID 19 pogodila je cijeli svijet, pa i sustav obrazovanja, u kojemu se preko noći morao klasični oblik nastave zamijeniti onim na daljinu. S druge strane, poslodavci su djelomično zaposlenike uputili na rad iz kuće; takav oblik rada u Hrvatskoj do ove pandemije bio je iznimka. Svjedočimo padu broja zaposlenih, velikom broju prestanka ugovora o radu, Vladinim mjerama za očuvanje radnih mjesta. Koliko je pandemija COVID 19 utjecala na svakodnevni život, tko se i kako s krizom nosi, a mogu li i kako studenti u ovoj situaciji pronaći izazov, nametnulo se kao ovogodišnje promišljanje prilikom organizacije Tjedna karijera.

Tjedan karijera odvijat će se online, preko Zoom – platforme. Od programa ističemo: radionice pisanja molbe za posao, kako voditi brigu o sebi u izazovnim vremenima, Alumni priče razvoja karijera, panel »Žene u poslovnom svijetu u uvjetima pandemije: kako opstati i što očekivati u budućnosti« te predavanje o tome kako uspjeti u globalnom svijetu i kako se međunarodne organizacije nose s pandemijom i krizom. Program Tjedna karijera kao i linkovi za prijavu na događanja možete pronaći ovdje.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.