U okviru projekta Ujedinjene Generacije obilježen Međunarodni dan žena

Autor: , 09-03-2021
U okviru projekta Ujedinjene Generacije obilježen Međunarodni dan žena
Članovi udruge Centar za karijere mladih Dubrovnik danas su svojim sugrađankama treće životne dobi prigodno čestitali Dan žena dijeljenjem karanfila na frekventnim gradskim lokacijama

Dubrovnik 8. ožujka - Na ovaj poseban dan, Centar za karijere mladih Dubrovnik pažnju je posvetio pripadnicama treće životne dobi i podsjetio ih na važnost uključivanja žena u društveni život zajednice. Uz podsjetnik na ulogu žena u društvu, mladi i volonteri pozvali su sugrađanke da se priključe brojnim aktivnostima i radionicama koje se provode u okviru projekta Ujedinjene Generacije.

 

Sudjelujte u radionicama

Umirovljenici mogu sudjelovati na brojnim besplatnim radionicama koje se održavaju kroz ovaj i naredne mjesece. Tu su, uz već uobičajene radionice plesa i gimnastike za treću dob, aktivnosti poput nordijskog hodanja, pokretanje emisije Radio Gold, filmska večer, kao i prigodna Uskrsna radionica penganja jaja.

Detaljan raspored za ožujak je sljedeći:

  • plesna radionica - svaki utorak u mjesecu u 16:00 sati, u Klubu 65+ Dubrovačkog Crvenog križa, na adresi Josipa Kosora 3
  • gimnastika za treću dob – ponedjeljkom i četvrtkom u 9:00, u Centru za mlade, na adresi Pape Ivana Pavla II 44a (pokraj autobusnog kolodvora)
  • Uskrsna radionica: penganje jaja
    • ožujka u 16:30, u Centru za mlade, na adresi Pape Ivana Pavla II 44a (pokraj autobusnog kolodvora)
    • ožujka u 16:20 u Klubu 65+ Dubrovačkog Crvenog križa, na adresi Josipa Kosora 3
  • filmska večer – 16. ožujka u 18:30, u Centru za mlade, na adresi Pape Ivana Pavla II 44a (pokraj autobusnog kolodvora)
  • nordijsko hodanje – svaki petak u ožujku u 11:00 sati
  • radionice informatičke pismenosti – petak 12. i 19. ožujka u 16:30, u Klubu 65+ Dubrovačkog Crvenog križa, na adresi Josipa Kosora 3

Sudjelovati je moguće i u aktivnostima Audiovizualnog centra Dubrovnik koji provodi radionice audio snimanja / radio drame & poezije.

 

Radio emisija koju će voditi umirovljenici

Još jedna zanimljivost iz projekta koju vrijedi istaknuti jest nova aktivnost pod nazivom „RADIO GOLD“ koja će započeti 18.ožujka! Riječ je o radionicama izrade i pripreme radio emisija koje će voditi umirovljenici uz stručnu potporu naših suradnika!

 

Polaznici će se upoznati s pravilima vođenja intervjua, a samim time i naučiti montirati emisiju uz mentora! Tražimo skupinu entuzijasta koji su voljni sudjelovati u osmišljavanju i vođenju radijske emisije koja će se baviti temama koje nas svih zanimaju! Stoga, prijavite svoje umirovljenike (bake, djedove, susjede, prijatelje) da se pridruže ovoj zanimljivoj prilici i dožive još jedno novo iskustvo!

 

Sudjelujte u kampanji „Penzija bez tenzija“

Tražimo lijepe ljudske priče, priče onih koji nam pokazuju kako svakodnevica može biti zanimljiva bez obzira na dob. Želimo čuti i podijeliti priče koje potvrđuju kako je penzija razdoblje bez tenzija!

 

Broj sudionika koji mogu sudjelovati na svim projektnim radionicama je ograničen, stoga, rezervirajte svoje mjesto već danas! Kontakt za prijave: 091 272 0010!

Nordijsko hodanje se neće održati u slučaju lošeg vremena.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.