Izazovi odrastanja u digitalnom svijetu – (ne) znamo li dovoljno?

Autor: , 22-03-2021
Izazovi odrastanja u digitalnom svijetu – (ne) znamo li dovoljno?
U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u petak, 26. ožujka 2021., u 18 sati održat će se online predavanje o utjecaju elektroničkih uređaja na djecu školske dobi.

Predavačice su Matija Čale Mratović, dr.med. specijalistica školske medicine i Martina Dumančić Vranješ, prof. socijalni pedagog .

 

Predavanje je namijenjeno roditeljima i učiteljima te svima onima koji rade s djecom školske dobi, ali i svima koji žele doznati na koji način funkcionira mozak adolescenata i na koji način elektronički mediji utječu na razvoj mozga u tom periodu. Kakve posljedice njihov utjecaj ima na kognitivni, emocionalni i socijalni razvoj adolescenata, te na koji način odrasli mogu biti podrška djeci i mladima u procesu odrastanja u virtualnom svijetu.

 

Elektronički mediji postaju dominantan način komunikacije utječući na sve sfere našeg života. Što to znači za generaciju koja dolazi, generaciju koja ne poznaje vrijeme prije interneta i kako se to odražava na razvoj zdravlje i odrastanje adolescenata, odgovore na ta pitanja ponudit će Čale Mratović u prvom dijelu predavanja „Korištenje elektroničkih medija i razvoj mozga u adolescenciji“.

 

Adolescenti odrastaju u digitalnom svijetu. O tome u kojem virtualnom okruženju djeca i mladi provode najviše vremena, mogu li postati ovisni o internetu, znaju li se nositi s neprihvatljivim oblicima ponašanja, kako umanjiti rizične čimbenike i zaštiti se, te koju ulogu imaju roditelji u izazovima koje nudi virtualni svijet, govorit će Dumančić Vranješ.

 

Za sudjelovanje na predavanju potrebno se prijaviti. Prijave se primaju do četvrtka, 25. ožujka do 22  sata na e-mail marjana@dkd.hr.

 

Pozivnica za ZOOM predavanje bit će poslana na e-mail adresu navedenu u prijavi.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.