Stipendije Slovačke Republike za ljetni tečaj slovačkoga jezika i kulture u 2021. godini

Autor: , 24-03-2021
Stipendije Slovačke Republike za ljetni tečaj slovačkoga jezika i kulture u 2021. godini
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za dodjelu stipendija Slovačke Republike za

Organizator ljetnog tečaja, koji će se održati od 1. do 21. kolovoza 2021. godine, je Studia Academia Slovaca – centar za slovački kao strani jezik u sklopu Filozofskoga fakulteta Sveučilišta Jana Amosa Komenskoga u Bratislavi. U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije tečaj će se organizirati u virtualnom (online) obliku umjesto u klasičnom (fizički).

Stipendija obuhvaća:
 

  1. troškove školarine,
  2. troškove smještaja i prehrane,
  3. obrazovni i kulturni program,
  4. troškove prijevoza.


Detaljne informacije o stipendijama nalaze se na mrežnim stranicama Filozofskoga fakulteta Sveučilišta Jana Amosa Komenskoga u Bratislavi.

Agencija za mobilnost i programe EU-a i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH predložit će slovačkoj strani kandidate za stipendiju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi Ministarstva obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke.

Agencija za mobilnost i programe EU-a snosit će troškove putovanja na mobilnost stipendistima koje Agencija i Ministarstvo zajednički predlože slovačkoj strani za stipendiju.

Prednost će se dati kandidatima koji studiraju slovački jezik i književnost.

Prijava za stipendiju treba sadržavati sljedeće dokumente, dostavljene u jednom (1) primjerku na hrvatskome jeziku:

 

  1. otisnut, ispunjen te potpisan on-line obrazac dostupan ovdje,
  2. motivacijsko pismo,
  3. životopis (korištenje Europass formata je poželjno, no ne i obvezno),
  4. potvrda o upisu i prijepis ocjena trenutačne razine studija,
  5. pismo preporuke profesora s matičnoga visokog učilišta.


Prijavu s cjelokupnom navedenom dokumentacijom na hrvatskome jeziku treba dostaviti Agenciji za mobilnost i programe Europske unije na adresu:
 

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ulica 26, 10 000 Zagreb,
s naznakom: „Za stipendije Slovačke - ljetni tečaj“.


Rok za podnošenje prijave za stipendiju je 7. svibnja 2021. godine.

Korisne informacije za pripremu prijavne dokumentacije te odgovori na često postavljena pitanja dostupni su ovdje.
 
Za sve pojedinosti i dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu se obratiti Agenciji za mobilnost i programe EU-a na adresu elektroničke pošte: bilaterala@mobilnost.hr 

NAPOMENA:
Svi kandidati koji budu predloženi za stipendiju trebat će naknadno podnijeti prijavu online putem sustava za online prijavu Ministarstva obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, o čemu će kandidati biti pravodobno obaviješteni.

Odjel za visoko obrazovanje koji djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije obrađuje osobne podatke u svrhu prijave za stipendiju Republike Slovačke za ljetni tečaj slovačkoga jezika i kulture u 2021. godini. Više o obradi osobnih podataka možete pročitati u Općoj obavijesti o obradi osobnih podataka dostupnoj ovdje.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.