Radionica pletenja pomi

Autor: , 25-03-2021
 Radionica pletenja pomi
Uoči uskrsnih blagdana, Dubrovačke knjižnice organiziraju besplatnu radionicu pletenja pomi koja će se održati u Saloči od zrcala u petak, 26. ožujka 2021., s početkom u 16 sati.

Voditelj radionice je Nikša Sekulo.

 

Pletenje palminih i maslinovih grančica koje se na Cvjetnicu odnosno Palmanu nedjelju nose na blagoslov u crkvu, običaj je koji se posebno u ovim krajevima zadržao sve do danas.

 

Na radionicu nije potrebno donijeti nikakav materijal, a na kraju svi polaznici mogu doma odnijeti pomu koju su izradili. Zbog ograničenog broja sudionika i poštivanja epidemioloških mjera, mole se zainteresirani da svoj dolazak najave e-mailom na press.dkd@gmail.com ili na broj telefona 441-986.

 


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.