Radionica pletenja pomi

Autor: , 25-03-2021
 Radionica pletenja pomi
Uoči uskrsnih blagdana, Dubrovačke knjižnice organiziraju besplatnu radionicu pletenja pomi koja će se održati u Saloči od zrcala u petak, 26. ožujka 2021., s početkom u 16 sati.

Voditelj radionice je Nikša Sekulo.

 

Pletenje palminih i maslinovih grančica koje se na Cvjetnicu odnosno Palmanu nedjelju nose na blagoslov u crkvu, običaj je koji se posebno u ovim krajevima zadržao sve do danas.

 

Na radionicu nije potrebno donijeti nikakav materijal, a na kraju svi polaznici mogu doma odnijeti pomu koju su izradili. Zbog ograničenog broja sudionika i poštivanja epidemioloških mjera, mole se zainteresirani da svoj dolazak najave e-mailom na press.dkd@gmail.com ili na broj telefona 441-986.

 


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.