Budi FIN – financijski pismen i odgovoran

Autor: , 25-03-2021
Budi FIN – financijski pismen i odgovoran
Povodom Svjetskog tjedna novca Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavlja BUDI FIN – Financijski pismen i odgovoran – edukativni program financijske pismenosti za mlade www.budifin.hr.

Uz to što u njegovu sklopu radi na financijskom opismenjavanju mladih, upoznaje ih s njihovim navikama u potrošnji i stavovima o novcu.

Prema istraživanjima, mladi imaju najlošije rezultate na testovima financijske pismenosti, a danas ranije nego ikad počinju samostalno raspolagati novcem.

Ovaj program namijenjen je mladima od 17 do 25 godina te ti nudi višegodišnji sustavni pristup upoznavanju svojih navika u trošenju i planiranju kroz provođenje istraživanja i personalizirane izvještaje koje ćeš dobivati, suvremeni pristup online edukacijama koje će te voditi kroz svijet stvaranja financijske sposobnosti kako bi na tržište rada ušao obrazovan i samopouzdan.

Sudjelovanje u programu omogućit će mladima

  1. Upoznati svoju financijsku osobnost i odnos prema novcu
  2. Sudjelovati u opsežnom programu financijske edukacije za mlade
  3. Dobiti vrijednu literaturu i potvrdu o sudjelovanju
  4. Osnažiti svoje potrošačke kompetencije
  5. Osvojiti vrijedne nagrade.

Prijaviti se možete na službenim stranicama programa, gdje možete pronaći i dodatne informacije. Korisne informacije pronaći ćete i na Instagram i Facebook stranicama.

Nakon prijave dobit ćete sve informacije putem e-maila. Prvi ciklus online edukacija održat će se u naredna dva mjeseca, a nakon toga će učenici biti obavješteni o daljnjem tijeku programa i nagradama sudionicima.


NOVOSTI

Prijavite se na besplatni online turnir "League of Legends"

Nakon niza Call of Duty: Warzone turnira, Informatički klub Futura i Kenova gaming vam donose novi besplatni online turnir.


Održano predavanje "Zaštita i prezentacija muzejske građe"

Viši kustosi Dubrovačkih muzeja Barbara Margaretić, Ivica Kipre i Branka Hajdić u žitnici „Rupe“ održali su predavanje „Zaštita i prezentacija muzejske građe iz fundusa Etnografskog muzeja u Dubrovniku“ studentima treće godine preddiploms


Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.


Obilježava se jubilarna Noć knjige

Deseta Noć knjige koja će održati u petak 23. travnja 2021., u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), obilježit će se i u Dubrovačkim knjižnicama.


Novo trenersko lice vaterpolskog kluba Jug

Mlada i ambiciozna kondicijska trenerica VK Jug - Nera Budalica, oduvijek je njegovala ljubav prema sportskim aktivnostima.