Budi FIN – financijski pismen i odgovoran

Autor: , 25-03-2021
Budi FIN – financijski pismen i odgovoran
Povodom Svjetskog tjedna novca Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavlja BUDI FIN – Financijski pismen i odgovoran – edukativni program financijske pismenosti za mlade www.budifin.hr.

Uz to što u njegovu sklopu radi na financijskom opismenjavanju mladih, upoznaje ih s njihovim navikama u potrošnji i stavovima o novcu.

Prema istraživanjima, mladi imaju najlošije rezultate na testovima financijske pismenosti, a danas ranije nego ikad počinju samostalno raspolagati novcem.

Ovaj program namijenjen je mladima od 17 do 25 godina te ti nudi višegodišnji sustavni pristup upoznavanju svojih navika u trošenju i planiranju kroz provođenje istraživanja i personalizirane izvještaje koje ćeš dobivati, suvremeni pristup online edukacijama koje će te voditi kroz svijet stvaranja financijske sposobnosti kako bi na tržište rada ušao obrazovan i samopouzdan.

Sudjelovanje u programu omogućit će mladima

  1. Upoznati svoju financijsku osobnost i odnos prema novcu
  2. Sudjelovati u opsežnom programu financijske edukacije za mlade
  3. Dobiti vrijednu literaturu i potvrdu o sudjelovanju
  4. Osnažiti svoje potrošačke kompetencije
  5. Osvojiti vrijedne nagrade.

Prijaviti se možete na službenim stranicama programa, gdje možete pronaći i dodatne informacije. Korisne informacije pronaći ćete i na Instagram i Facebook stranicama.

Nakon prijave dobit ćete sve informacije putem e-maila. Prvi ciklus online edukacija održat će se u naredna dva mjeseca, a nakon toga će učenici biti obavješteni o daljnjem tijeku programa i nagradama sudionicima.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.