Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj

Autor: , 19-04-2021
Europski portal za mlade pruža mogućnost volontiranja u Francuskoj
U tijeku su prijave za volontiranje na različitim misijama u francuskom gradu Le Mansu.
Europski portal za mlade nudi priliku za volontiranje u francuskom gradu Le Mansu, udaljenom sat vremena od Pariza. Projekt je organiziran u vidu različitih misija koje prema vlastitim afinitetima volonter bira.

Svaka misija ima posebni cilj i temu te obuhvaća rad u različitim institucijama i na projektima. Cilj prve misije je unaprijediti kulturalnu otvorenost mladih ljudi u ruralnim dijelovima Francuske. Uloga sudionika je da putem treninga šire toleranciju i intelektualnu znatiželjnost među mladima koji su udaljeni od urbanih europskih središta

U drugoj misiji volonter dobiva ulogu promoviranja Europe i države iz koje dolazi na tehničkom fakultetu Lycée professionnel Joseph Roussel koje je smješteno u središtu Le Mansa. Europski dom Le Mans-Sarthe u potrazi je za volonterom koji će informirati građane o europskim projektima vezanim uz mobilnost i obrazovanje.

Grad Sablé-sur-Sarthe traži motiviranog mladog volontera koji će organizirati interkulturalne događaje, promovirati otvorenost među školarcima te upoznati građane s europskim projektima. Grad Le Mans u potrazi je za volonterima u područjima službe za djecu i mlade te u službi vanjskih odnosa.

Svaka misija traje (gotovo) godinu dana. Kod prijave je bitno naglasiti za koju misiju se kandidat odlučio te poslati CV. Sve dodatne informacije objavljene su na poveznici. 

NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.