Novosti iz Europskog parlamenta - uključite se u Konferenciju o budućnosti Europe

28-04-2021
Novosti iz Europskog parlamenta - uključite se u Konferenciju o budućnosti Europe
Konferencija je otvorena za vaše ideje. .

Višejezična digitalna platforma Konferencije https://futureu.europa.eu/ puštena je u rad i spremna. Ovo je mjesto na kojem sve građanke i građani mogu podijeliti svoje misli o Europi, pronaći događanja povezana s Konferencijom, ali i organizirati vlastite događaje.

Teme se kreću od klimatskih promjena i zdravlja do digitalnih pitanja i europske demokracije, ali i obrazovanja, prava mladih, kulture, socijalne pravde i gospodarstva.

Svi će se sadržajni doprinosi prikupiti i o njima će se izvještavati, kako bi bili uključeni u nadolazeće forume, rasprave i razmjene mišljenja građanki i građana, odnosno svih onih uključenih u aktivnosti Konferencije.

 

I vaša organizacija može imati ključnu ulogu u Konferenciji i na platformi

 

  1. Ukoliko planirate organizirati događanja koja se odnose na budućnost Europe, predlažemo vam da ih registrirajte na platformi, kako biste ih promovirali zainteresiranoj javnosti
  2. Po završetku događanja na platformu možete unijeti izvještaj i zaključke, koji će se automatski dodati doprinosima drugih organizacija i građana
  3. Ukoliko još nemate planiranih događanja i dalje možete podržati Konferenciju pomažući nam da proširimo vijest o njoj - pozivajući vaše mreže i članstvo da se uključe u cijeli proces.

 


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.