Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini

Autor: , 29-04-2021
Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini
PRIJAVITE SE!

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će pomagati tijekom njihova cjelokupnog studija na jednom od hrvatskih sveučilišta.

Stipendiju mogu dobiti studenti koji ovog proljeća završavaju gimnaziju ili srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te namjeravaju upisati prvu godinu preddiplomskog studija. Važni kriteriji prilikom odabira studenata bit će izvrsnost tijekom dosadašnjeg školovanja, imovinsko stanje te studij koji upisuje.

Odabrani studenti primat će godišnju stipendiju u iznosu od 2000 USD (dva puta godišnje po 1000 USD). Stipendija može trajati do pet godina, uključujući tri godine preddiplomskog i dvije godine diplomskog studija.

Zainteresirani trebaju podnjeti prijavu s popratnom dokumentacijom upravi Zaklade najkasnije do 15. svibnja 2021. Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete pronaći na: http://www.croatianscholarship.org/na-hrvatskom/prijavnica-2/

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a stipendira nadarene studente u domovini od 1993. godine. Do sada je - zahvaljujući materijalnoj potpori Zaklade - diplomiralo nekoliko stotina studenata na različitim fakultetima te danas pomažu u razvoju svoje zemlje. Gesto Zaklade je "Stvaranje lidera kroz obrazovanje", a temeljna misija je pomoći Hrvatskoj ulažući u mlade i sposobne ljude koji će u budućnosti nositi njezin razvoj.

Više na: http://www.croatianscholarship.org/


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.