Scratch radionica programiranja - Festival znanosti 2021

10-05-2021
Scratch radionica programiranja - Festival znanosti 2021
Besplatna online Scratch radionicu programiranja će se održati u sklopu manifestacije Festival znanosti 2021 u srijedu 12. svibnja 2021. od 17 sati na Zoom platformi.

Na radionici će se programirati igrica u programskom jeziku Scratch.

Za besplatnu prijavu na radionicu potrebno je ispuniti prijavnicu na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/B9JxwZibhn9JkVqBA

Radionicu održavaju Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Informatičkim klubom Futura, a namijenjena je učenicima osnovnih škola.

Festival znanosti 2021 se održava od 10. do 15 svibnja u više gradova u Hrvatskoj. Planirani program koji se nalazi na službenoj stranici Festivala znanosti za Dubrovnik je nažalost izmijenjen iz već dobro poznatih razloga. Stoga se neke radionice neće moći održati po planiranom rasporedu, a u nekima ćete moći sudjelovati online.

Ovogodišnji dio Festivala znanosti u Dubrovniku organizira Prirodoslovni muzej Dubrovniku u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Gimnazijom Dubrovnik, Domom Marina Držića, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus i Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.