Udruga Servus ponovno stipendira buduće studente računarstva slabijeg imovinskog stanja

Autor: , 20-05-2021
Udruga Servus ponovno stipendira buduće studente računarstva slabijeg imovinskog stanja
Ukupna je vrijednost ovogodišnjeg stipendijskog programa gotovo 200 000 kuna.

Treću godinu zaredom Udruga za poticanje i razvoj obrazovanja Servus nastavlja suradnju s Visokim učilištem Algebra s ciljem stipendiranja perspektivnih studenata računarstva kojima je inače studij nedostupan ili teže dostupan zbog slabijeg imovinskog stanja.

– U sljedećoj akademskoj godini Udruga Servus stipendirat će dvoje studenata slabijeg imovinskog stanja koji upišu neki od preddiplomskih studija iz područja računarstva (programsko inženjerstvo, sistemsko inženjerstvo ili multimedijsko računarstvo) na Visokom učilištu Algebra. Ukupna je vrijednost ovogodišnjeg stipendijskog programa gotovo 200 000 kuna. – ističu s Algebre.

Pojašnjavaju da je stipendija namijenjena pojedincima koji imaju želju i ambiciju te potencijal završiti studij ove vrste ali si ga, zbog imovinske situacije, do sada nisu mogli priuštiti.

– Iskustva sa stipendiranjem studenata u sklopu ove suradnje tijekom proteklih godina izuzetno su pozitivna. Kandidati kojima je ona bila dodijeljena proteklih godina u međuvremenu izvrsno napreduju kroz odabrane studijske programe. – dodaju.

Navode  kako je cilj Udruge Servus, između ostalog, usaditi vrijednosti o važnosti obrazovanja kod stipendiranih studenata kako bi i oni sami, jednom kada budu u prilici to činiti nakon završetka studija i tijekom svoje poslovne karijere, mogli podržati svoje buduće kolegice i kolege u nastojanju da završe kvalitetne i relevantne studijske programe.

– Vjerujemo da obrazovanje danas utječe na životne prilike koje će nam se otvoriti sutra. – naglašavaju iz Servusa.

Poručuju i sljedeće:

– Svaki čovjek treba ući u odraslu životnu dob sa znanjem, vještinama i navikama koje su mu potrebne da ostvari svoj puni potencijal. Vjerujemo da je obrazovanje ujedno jedini način da se ova vizija ostvari. U službi te vizije surađujemo s obrazovnim institucijama, učenicima i studentima u cilju promicanja važnosti obrazovanja. Udruga Servus kroz ovaj projekt stipendiranja omogućit će mladim ljudima da ih materijalne okolnosti ne zaustave u njihovoj namjeri da steknu kvalitetno obrazovanje.

Iz Udruge zaključuju:

– Nadamo se da će ovo što mi danas radimo mladi ljudi nastaviti raditi sutra, i to zahvaljujući prilikama koje će im se obrazovanjem stvoriti. Na taj način smo pokrenuli kotač suradnje koji će uvijek iznova omogućiti da obrazovanje ne ovisi o materijalnim okolnostima i dostupno je ljudima koji ga žele. Zar ne bi tako trebao izgledati bolji svijet?

Vrednovanje prijava za stipendiju za sve tri godine preddiplomskog studija računarstva uzet će u obzir: ocjene iz srednje škole koje moraju u ukupnom prosjeku biti najmanje 4.2, ostvareni rezultat na ispitima državne mature (Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik), rezultate na natjecanjima iz računarstva, informatike i matematike te potvrde sudjelovanje na relevantnim projektima (ako je kandidat/kandidatkinja sudjelovala na istima), pisma preporuke, kao i trenutni socijalno-ekonomski status kandidata.


Natječaj je otvoren do 18. lipnja 2021. Sve dodatne informacije i obrasci prijave nalaze se na poveznici.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.