Trinaestica je sretna za volontiranje u Europi

Autor: , 27-05-2021
Trinaestica  je sretna za volontiranje u Europi
Upoznajte projekt ERAS – Europski savez za razvoj volonterstva u kojem je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai jedan od partnera.

Trinaest gradova, trinaest različitih zemalja, trinaest organizacija i jedan zajednički cilj - jačanje volonterstva i jačanje solidarnosti diljem Europe

Različite organizacije iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Portugala, Malte, Albanije, Litve, Latvije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Grčke i Bugarske baviti će se raznim izazovima volonterstva u Europi. Čvrsto vjerujući kako je volontiranje od presudnog značaja za suvremena demokratska društva te njegujući i promičući volonterstvo i solidarnost mi kao Europljani možemo učiniti važne korake ka razvijenijem, inkluzivnijem i dinamičnijem društvu s kvalitetnim mogućnostima za sve.

Glavni cilj ERAS projekta je dugoročno partnerstvo trinaest gradova trinaest različitih zemalja sa zajedničkim ciljem poboljšanja uvjeta za razvoj volonterstva u partnerskim zemljama i širom Europe. Stoga će partnerske organizacije zajednički dijeliti informacije, prakse, znanja, stručnost i promicati volonterstvo te osigurati produktivno, informativno i sadržajno okruženje za poticanje rasta i razvoja različitih volonterskih programa.

U sljedeće dvije godine održat će se devet međunarodnih događaja s ciljem razmjene dobrih praksi, uspostavljanja veza s relevantnim organizacijama, proučavanja koncepata i učinaka volontiranja u različitim zemljama, a također s ciljem promicanja volonterstva diljem Europe. Baviti ćemo se raznmim aspektima volonterstva: volontiranje  mladih, volontiranje i demografska zrelost  stanovništva, krizno volontiranje (situacija COVID-19), održivosti volontiranja  te europskih politika o volonterstvu  i nacionalnih programa. Važna tema koja će se redovito isticati bit će mogućnosti, prakse i ciljevi Europskih snaga solidarnosti

Na ERAS komunikacijskim kanalima moći ćete pratiti priče europskih volontera, predstavit će se zaključci sa međunarodnih događanja, različiti programi volontiranja i dobre prakse, rasprave i još mnogo toga. Dobrodošli u lajkanje i praćenje ERAS projekta.

Raznolik sastav partnerstva stvorit će interkulturalno okruženje u kojem će se sudionici upoznati s različitim pristupima, praksama, iskustvima, politikama i drugim aspektima volonterstva. Obogaćeni međunarodnom i interkulturnom notom kroz ovaj projekt upoznati ćemo sve zainteresirane i s relevantnim politikama Unije koje podržavaju volonterstvo i srodne programe te kako europski građani mogu surađivati u oblikovanju tih politika.

 

Za više informacija o ERAS projektu i načinu sudjelovanja u projektnim aktivnostima i događajima kontaktirajte nas na ured.vcd@gmail.com, nazovite nas na 091 9511 009  ili posjetite našu Facebook stranicu ERAS – Europski savez za razvoj volontersta

Projekt ERAS sufinanciran je programom Europa za građane Europske unije.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.