Aplikacija MovieReading za osobe s oštećenjem vida

27-05-2021
Aplikacija MovieReading za osobe s oštećenjem vida
Osobe s oštećenim vidom moći će s pomoću aplikacije MovieReading pogledati hrvatski dokumentarni film „Starac i roda – priča o Malenoj i Klepetanu“ redatelja Tomislava Jelinčića,

Naime, u okviru projekta „Film koji uključuje“ udruga Pari Pikule prilagodila je i za naša kina inovativnu tehnologiju mobilne aplikacije prilagođenu hrvatskom tržištu, a koja koristi novi pristup audio vizualnim sadržajima za osobe s oštećenjem vida.

Slijepim i slabovidnim osobama omogućuje slušanje opisnih scena - audiodeskripcija bilo kojeg prilagođenog filma/serije koji se prikazuje na nekoj od platformi; u kinu, na televizoru ili online. Potreban je samo pametni uređaj i slušalice kako biste mogli samostalno uživati u filmskim čarima. 

MovieReading "sluša" zvučni zapis filma putem mikrofona na vašem uređaju, prepoznaje u kojem dijelu filma se nalazite, i zatim pokreće audiodeskripciju sinkroniziranu s filmom.

Treba samo potražiti MovieReading u trgovini na svom pametnom telefonu, IOS-u ili Androidu, preuzeti i instalirati na svoj uređaj. Funkcionira na pametnim telefonima, na tabletima i elektronskim naočalama. Korištenje MovieReading aplikacije je besplatno za korisnike.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.