Sudjeluj na Youth Future Croatia konferenciji

Autor: , 15-06-2021
Sudjeluj na Youth Future Croatia konferenciji
Centar za razvoj mladih 18. lipnja 2021. godine, od 14:00 sati organizira jednodnevnu online konferenciju Youth Future Croatia koja je namijenjena studentima i mladima koji ulaze na tržište rada.

Glavna je tema konferencije Digitalno gospodarstvo – revolucija u okviru transformacije zanimanjaodnosno digitalna transformacija hrvatskog gospodarstva, njezin utjecaj na gospodarstvo, rad i komunikacije. Kao važni pojmovi u kontekstu digitalizacije spomenut će se umjetna inteligencija te zelena tranzicija.

Događaj će otvoriti Mislav Malenica, AI inženjer i poduzetnik, osnivač i direktor tvrtke Mindsmiths te predsjednik udruge CroAI, predavanjem Autonomous support systems – autonomni sustavi podrške, suradnja čovjeka i stroja, organske i umjetne inteligencije. Predavanje, i to na engleskom jeziku, nastavit će Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Tanja Franotovićstručnjakinja za komunikaciju o okolišu i održivosti u Glavnoj upravi za okoliš u Europskoj komisiji, u svom izlaganju Zelena tranzicija i poslovi budućnosti predstavit će Europski zeleni plan, uz poseban naglasak na poslove i prilike za mlade koje će zelena tranzicija donijeti.

Zatim ćemo imati priliku čuti predavačicu Maju Radišić Žuvanić, mag. iur., voditeljicu  Službe za digitalno gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, i njeno predavanje Digitalno gospodarstvo te iz prve ruke saznati kako digitalizacija utječe na tržište rada i poduzetništvo. Predavanjem Karijera 2.0 – koliko digitalizacija utječe na radna mjesta i radne prilike, predavačica na Sveučilištu VERN Marija Volarević upoznat će nas s promjenom koju novi mediji uvode u naše navike i ponašanja, a zatim detektiranje tih promjena na stvaranje novih zanimanja, novih profesija i novih poslovnih prilika.

Posljednje predavanje konferencije održat će Katarina Horvat, direktorica HORKA komunikacija, suradnica za odnose s javnošću i marketing u javnom i privatnom sektoru, edukatorica razvoja komunikacijskih vještina, neverbalne komunikacije javnog nastupa i voditeljica projekata medijske pismenosti, koja će nam svojim izlaganjem Novo Vrijeme, nova komunikacija otkriti koje su to komunikacijske vještine i kompetencije koje treba savladati kako bismo bili u korak s komunikacijskim trendovima i predstavili se u najboljem svjetlu.

Cilj je YFC-a pokazati sudionicima što ih sve očekuje na tržištu rada s dolaskom digitalizacije, kako uspjeti u današnjem poslovnom svijetu te ukazati koje vještine i kompetencije trebaju razvijati kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada i što bolje se pripremili.

Za sudjelovanje na konferenciji, putem Zoom platforme, možete se prijaviti ispunjavanjem prijavnice te će vam poveznica za Zoom biti poslana dan ranije. Svakako, ako to još niste, počnite pratiti Facebook i Instagram stranicu.


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.