LJETO U KNJIŽNICI: Dubrovački govor od 16. do 18. stoljeća

Autor: , 16-06-2021
LJETO U KNJIŽNICI: Dubrovački govor od 16. do 18. stoljeća
U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice organiziraju treći ciklus edukativnih radionica dubrovačkog govora pod naslovom ''Dubrovački govor od 16. do 18.

U sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'', Dubrovačke knjižnice organiziraju treći ciklus edukativnih radionica dubrovačkog govora pod naslovom ''Dubrovački govor od 16. do 18. stoljeća'', koje vodi akademik Luko Paljetak i koje će se održavati svake druge subote s početkom u 10 sati u ljetnikovcu Skočibuha (ul. Anice Bošković 28), počevši od 19. lipnja 2021.

 

U prvom dijelu ciklusa proučavat će se dubrovački govor renesanse s naglaskom na komedije Nikole Nalješkovića, dok će drugi dio ciklusa biti posvećen dubrovačkim smješnicama iz 17. stoljeća.


Prošle godine Paljetak je s polaznicima obrađivao tekstove Marina Držića upoznavši ih pritom s brojnim činjenicama iz povijesti Dubrovačke Republike.

 

Za sudjelovanje na radionicama potrebno se prijaviti na e-mail adresu press.dkd@gmail.com ili na broj telefona 099 497 3412. Broj polaznika je ograničen!


NOVOSTI

Intervju: Margherite Pevere, međunarodna umjetnica

Samostalnom BioArt izložbom "WOMBS" međunarodne umjetnice održao se Dubrovnik Postmodern izložbeni program u organizaciji UR Instituta u Centru za mlade


Proslavite Međunarodni dan mladih u Centru za mlade

U Centru za mlade pripremljen je zanimljiv program povodom dana mladih


O globalnim ekonomskim izazovima na konferenciji DIEM Sveučilišta u Dubrovniku

5. međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) održat će se 2. i 3. srpnja 2021. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.


Mihaela Domaćin: Iskustvo studiranja u inozemstvu

Talentirana Dubrovkinja Mihaela Domaćin uspjela je spojiti dvije velike ljubavi: ljubav prema plesu i jezicima, te je uz studiranje jezika na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, nastavila njegovati svoj plesni izričaj u klubu Bolero.


14. Međunarodni festival opernih arija „TINO PATTIERA“

Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“, njegovo četrnaesto izdanje, održat će se ove godine u Dubrovniku od 29. lipnja do 6. srpnja.