Natječaj: Esejom do Tallinna

Autor: , 01-06-2017
Natječaj: Esejom do Tallinna
Glavna uprava Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike provodi natječaj za mlade u pisanju eseja. Finalisti putuju u Tallinn predstaviti svoje eseje.

Glavna uprava Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike provodi natječaj za mlade u pisanju eseja.

Natjecanje je otvoreno mladima između 16 i 25 godina iz zemalja članica Europske unije i zemalja partnera u COSME projektu. Potrebno je napisati esej do 2 500 riječi na engleskom jeziku koji će odgovoriti na pitanje: Koje vještine su potrebne poduzetnicima sutrašnjice? (What skills do tomorrow's entrepreneurs need?).

Imate ideje o tome kako europske politike mogu pomoći oblikovati budućnost ili kako vlade, akademske institucije i poduzeća mogu osigurati da mladi ljudi mogu steći vještine potrebne za rad? Podijelite ih sa kreatorima politika i poduzetnicima na europskoj sceni.

Svaki kandidat može prijaviti jedan esej. Eseji se prijavljuju isključivo preko online obrasca. Tri finalista će biti objavljena u listopadu, a pobjednik će biti izabran putem javnog glasovanja.

Finalistima će biti osigurano putovanje na skupštinu MSP-a u Tallinnu u Estoniji gdje će predstaviti svoje eseje.

Rok za prijavu: 8. rujna 2017. godine.

Više informacija ovdje.


NOVOSTI

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Natječajem se potiče mlade da predaju svoje privatne rukopise i pretvore ih u svoje prvo objavljeno djelo. Cjelovite zbirke pjesama moguće je poslati do 31. prosinca.


Likovnica Udruge mladih Orlando: Vuneni Božić

Riječ je o besplatnoj radionici izrade božićnih ukrasa od vune koju su vodile sestre Ivana Miloglav Ivanković, akademska slikarica i Mara Miloglav Moretić, dizajnerica tekstila i odjeće.


Sveučilište u Dubrovniku ugostilo Hanu Hadžiavdagić Tabaković

Novinarka, TV voditeljica i lifestyle influencerica Hana HadžiavdagićTabaković održala je predavanje “Moć društvenih mreža” danas na Sveučilištu u Dubrovnikuu organizaciji Studentskog zbora.


Natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora

Otvorene su prijave za natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora 2019. Natječaj je otvoren svima, a priča mora biti na hrvatskom jeziku. Rok za prijavu je 15. ožujka.


Prosinac u Centru za mlade!

Brojna događanja organiziraju se u Centru za mlade!