Natječaj: Esejom do Tallinna

Autor: , 01-06-2017
Natječaj: Esejom do Tallinna
Glavna uprava Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike provodi natječaj za mlade u pisanju eseja. Finalisti putuju u Tallinn predstaviti svoje eseje.

Glavna uprava Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike provodi natječaj za mlade u pisanju eseja.

Natjecanje je otvoreno mladima između 16 i 25 godina iz zemalja članica Europske unije i zemalja partnera u COSME projektu. Potrebno je napisati esej do 2 500 riječi na engleskom jeziku koji će odgovoriti na pitanje: Koje vještine su potrebne poduzetnicima sutrašnjice? (What skills do tomorrow's entrepreneurs need?).

Imate ideje o tome kako europske politike mogu pomoći oblikovati budućnost ili kako vlade, akademske institucije i poduzeća mogu osigurati da mladi ljudi mogu steći vještine potrebne za rad? Podijelite ih sa kreatorima politika i poduzetnicima na europskoj sceni.

Svaki kandidat može prijaviti jedan esej. Eseji se prijavljuju isključivo preko online obrasca. Tri finalista će biti objavljena u listopadu, a pobjednik će biti izabran putem javnog glasovanja.

Finalistima će biti osigurano putovanje na skupštinu MSP-a u Tallinnu u Estoniji gdje će predstaviti svoje eseje.

Rok za prijavu: 8. rujna 2017. godine.

Više informacija ovdje.


NOVOSTI

Održan Forum mladih: Što smo znali, to smo odabrali

Usprkos kratkoj kiši, Forum mladih pod nazivom "Što smo znali to smo odabrali", održan je sinoć ispred Luže.


Nova usluga Dubrovačkih knjižnica – online obnova zaduženja!

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik ponosno predstavljaju novu uslugu koja je krenula s radom.


Željko Pervan stiže na Sveučilište!

Jedan od najvećih hrvatskih komičara, Željko Pervan, održat će večer stand up komedije ovoga petka od 20 sati u amfiteatru Kampusa. Ulaz je slobodan.


Javni natječaj za dodjelu donacija 'Pružimo znanje, potaknimo inicijative'

Sredstva natječaja su namijenjena za provođenje projekata kojima se potiče zapošljivost, samozapošljavanje i utemeljenje društvenog poduzetništva.


Nagradni natječaj #EUElections2019

Sudjeluj u nagradnom natječaju #EUElections2019, objasni vršnjacima zašto je važno glasati i osvoji putni vaučer vrijedan do 200 €.