Pulski filmski festival traži volontere

Autor: , 01-06-2017
Pulski filmski festival traži volontere
Pulski filmski festival poziva zainteresirane da se prijave za volontiranje na 64. izdanju Pulskog filmskog festivala. Rok za prijavu je 23. lipnja.


Volonteri će aktivno sudjelovati u radnim timovima press-odjela, odjela za goste i marketing te odjela tehnike i produkcije. Aktivnosti unutar press-odjela podrazumijevaju pripremu potrebnih novinarskih materijala, njihovu distribuciju te komunikaciju s novinarima. Neke od aktivnosti u odjelu za goste vezane su uz pripremu festivalskih i sponzorskih poklon-paketa te grupiranje i izdavanje akreditacija svim gostima Festivala, dok su u odjelu marketinga volonteri angažirani u svim segmentima pripreme i distribucije sponzorskih materijala potrebnih za različite programe unutar Festivala. Volonteri tehničkog odjela sudjeluju u procesu opremanja, odnosno u montaži i demontaži potrebne opreme na različitim festivalskim lokacijama, a volonteri produkcijskog odjela participiraju u aktivnostima koje obuhvaćaju realizaciju radionica, izložba, filmskih projekcija i konferencija, a odvijaju se na različitim festivalskim lokacijama kao što su Kino Valli, Istarsko narodno kazalište, pulska Arena, Circolo i mnoge druge.

Volontiranje na 64. Pulskom filmskom festivalu predviđeno je od 12. do 23. srpnja, a sastoji se od pretfestivalskih (12.-14.) i festivalskih aktivnosti (15.-23.).

Svi stariji od 18 godina su pozvani da se pridruže volonterskom timu 64. Pulskog filmskog festivala. Ove godine mogućnost volontiranja pruža se i maloljetnim osobama, od 15 i 18 godina, koji uz roditeljsku suglasnost mogu postati dio volonterskog tima. Prijaviti se možeš putem online prijavnice uz koju je potrebno priložiti kratki životopis i fotografiju.

Svim volonterima osigurana je festivalska akreditacija, uz koju besplatno mogu pratiti sve festivalske programe, zatim službena majica 64. Pulskog filmskog festivala, volonterska knjižica te topli obroci tijekom trajanja Festivala. Ove su godine za sve gostujuće volontere osigurane parcele za kampiranje u Kampu Arena Stoja (uz posjedovanje vlastite opreme) tijekom Festivala od 15. do 22. srpnja.

Rezultati će biti objavljeni 30. lipnja na web-stranici Festivala. U slučaju iznenadne spriječenosti ili odustajanja prijavljeni volonteri svoje sudjelovanje mogu otkazati najkasnije do 7. srpnja 2017. godine.

Rok za prijavu: 23. lipnja.

Za bilo kakve dodatne upite kontaktirajte koordinatoricu volontera Vinku Bedeković na volonteri@pulafilmfestival.hr. Sve informacije vezane uz pravilnik za volontere, suglasnost za volontiranje maloljetnika i prijavu pročitajte na službenoj stranici Festivala.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.