Pulski filmski festival traži volontere

Autor: , 01-06-2017
Pulski filmski festival traži volontere
Pulski filmski festival poziva zainteresirane da se prijave za volontiranje na 64. izdanju Pulskog filmskog festivala. Rok za prijavu je 23. lipnja.


Volonteri će aktivno sudjelovati u radnim timovima press-odjela, odjela za goste i marketing te odjela tehnike i produkcije. Aktivnosti unutar press-odjela podrazumijevaju pripremu potrebnih novinarskih materijala, njihovu distribuciju te komunikaciju s novinarima. Neke od aktivnosti u odjelu za goste vezane su uz pripremu festivalskih i sponzorskih poklon-paketa te grupiranje i izdavanje akreditacija svim gostima Festivala, dok su u odjelu marketinga volonteri angažirani u svim segmentima pripreme i distribucije sponzorskih materijala potrebnih za različite programe unutar Festivala. Volonteri tehničkog odjela sudjeluju u procesu opremanja, odnosno u montaži i demontaži potrebne opreme na različitim festivalskim lokacijama, a volonteri produkcijskog odjela participiraju u aktivnostima koje obuhvaćaju realizaciju radionica, izložba, filmskih projekcija i konferencija, a odvijaju se na različitim festivalskim lokacijama kao što su Kino Valli, Istarsko narodno kazalište, pulska Arena, Circolo i mnoge druge.

Volontiranje na 64. Pulskom filmskom festivalu predviđeno je od 12. do 23. srpnja, a sastoji se od pretfestivalskih (12.-14.) i festivalskih aktivnosti (15.-23.).

Svi stariji od 18 godina su pozvani da se pridruže volonterskom timu 64. Pulskog filmskog festivala. Ove godine mogućnost volontiranja pruža se i maloljetnim osobama, od 15 i 18 godina, koji uz roditeljsku suglasnost mogu postati dio volonterskog tima. Prijaviti se možeš putem online prijavnice uz koju je potrebno priložiti kratki životopis i fotografiju.

Svim volonterima osigurana je festivalska akreditacija, uz koju besplatno mogu pratiti sve festivalske programe, zatim službena majica 64. Pulskog filmskog festivala, volonterska knjižica te topli obroci tijekom trajanja Festivala. Ove su godine za sve gostujuće volontere osigurane parcele za kampiranje u Kampu Arena Stoja (uz posjedovanje vlastite opreme) tijekom Festivala od 15. do 22. srpnja.

Rezultati će biti objavljeni 30. lipnja na web-stranici Festivala. U slučaju iznenadne spriječenosti ili odustajanja prijavljeni volonteri svoje sudjelovanje mogu otkazati najkasnije do 7. srpnja 2017. godine.

Rok za prijavu: 23. lipnja.

Za bilo kakve dodatne upite kontaktirajte koordinatoricu volontera Vinku Bedeković na volonteri@pulafilmfestival.hr. Sve informacije vezane uz pravilnik za volontere, suglasnost za volontiranje maloljetnika i prijavu pročitajte na službenoj stranici Festivala.


NOVOSTI

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Natječajem se potiče mlade da predaju svoje privatne rukopise i pretvore ih u svoje prvo objavljeno djelo. Cjelovite zbirke pjesama moguće je poslati do 31. prosinca.


Likovnica Udruge mladih Orlando: Vuneni Božić

Riječ je o besplatnoj radionici izrade božićnih ukrasa od vune koju su vodile sestre Ivana Miloglav Ivanković, akademska slikarica i Mara Miloglav Moretić, dizajnerica tekstila i odjeće.


Sveučilište u Dubrovniku ugostilo Hanu Hadžiavdagić Tabaković

Novinarka, TV voditeljica i lifestyle influencerica Hana HadžiavdagićTabaković održala je predavanje “Moć društvenih mreža” danas na Sveučilištu u Dubrovnikuu organizaciji Studentskog zbora.


Natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora

Otvorene su prijave za natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora 2019. Natječaj je otvoren svima, a priča mora biti na hrvatskom jeziku. Rok za prijavu je 15. ožujka.


Prosinac u Centru za mlade!

Brojna događanja organiziraju se u Centru za mlade!