Volontiraj u Španjolskoj

Autor: , 05-06-2017
Volontiraj  u Španjolskoj
Udruga Proyecto KIEU traži jednu mladu osobu iz Hrvatske za volontiranje na projektu "When I talk, I am" od rujna 2017. do lipnja 2018. godine.

Prijavi se za volontersku priliku u samom srcu Španjolske i u sklopu Europske volonterske službe provedi 10 mjeseci u lokalnoj zajednici Numancia de La Sarga.

Traži se jedna mlada osoba iz Hrvatske u dobi od 18 do 30 godina za volontiranje na projektu "When I talk, I am" od rujna 2017. do lipnja 2018. godine. Volonteru/ki će biti osiguran zajednički smještaj sa ostalim EVS volonterima, mjesečni džeparac u iznosu od 105 € dok će za hranu i ostale potrepštine primati dodatnih 150€ mjesečno. Uz to imat će puno zdravstveno osiguranje.

Udruga Proyecto KIEU, organizator projekta, pokrenula je prvi digitalni medij za mlade koji bi trebao doprinijeti rješavanju problema nezaposlenosti mladih, loše prometne povezanosti te nedovoljne umreženosti i vidljivosti prilika za mlade u lokalnoj zajednici Numancia de La Sagri. Aktivnosti volontera uključivale bi promoviranje ovog medija za mlade, ostalih aktivnosti Udruge, samostalno kreiranje medijskih proizvoda, pomoć u organiziranju kulturnih događaja te dijelom obavljanje administrativnih poslova.

Za dodatne informacije i prijavu, zainteresirani se mogu javiti na mail zorica@mladipula.org.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.