Časopis Orange traži suradnike

Autor: , 09-06-2017
Časopis Orange traži suradnike
European Youth Press organizacija raspisala je natječaj za suradnike u časopisu Orange. Natječaj je otvoren za mjesta projektnog menadžera, urednika i dizajnera. Rok za prijavu je 1. kolovoza.

European Youth Press organizacija raspisala je natječaj za suradnike u časopisu Orange. Natječaj je otvoren za mjesta projektnog menadžera, urednika i dizajnera.

Tim časopisa Orange čine mladi, motivirani kreatori medija i novinari koji donose priče i vijesti iz perspektive mladih. Časopis je partner s Vijećem Europe, Deutsche Welle-om, M100 organizacijom i Azijsko-europskom fondacijom.

Prijave su otvorene za slijedeće pozicije:

Projektni menadžer koji će pisati projektne prijave za financiranje. Idealni kandidat trebao bi imati iskustva u kreiranju uredničkog sadržaja, pisanju prijedloga te implementaciji europski i međunarodnih projekata (za mlade). Vještine financijskog i administrativnog upravljanja su ključne za ovu poziciju. Za prijavu na ovu poziciju potrebno je poslati životopis, motivacijsko pismo i jednu referencu vezanu za nedavni projekt koji ste proveli na mail applications@youthpress.org. U predmet maila staviti „2017 Project Manager Application for Orange Magazine Team“.

Urednik ima zadatak organizirati i objaviti članke i druge materijale na web stranicu časopisa Orange. Trenutačno se to odnosi na prijašnje i trenutačne projekte, ali u budućnosti će urednik imati priliku raditi s vlastitim sadržajem na nadolazećim projektima. Poželjno je da kandidati imaju iskustva s radom u WordPressu, a osnovno iskustvo rada u HTML-u i drugim programima za web dizajn je dobrodošlo. Potrebne su dobre uredničke vještine. Snalaženje na društvenim medijima je također dobrodošlo. Za prijavu je potrebno poslati životopis, i molbu za posao u kojoj je potrebno navesti prijašnje iskustvo. Sve poslati na mail applications@youthpress.org sa naznakom „2017 Content Editor Application for Orange Magazine Team“.

Dizajner koji će se brinuti za vizualni izgled časopisa. Imat će priliku raditi na izgledu i rasporedu u časopisu, dizajnirati jednostavnije svakodnevne materijale te voditi vlastiti projekt. Kandidati bi trebali imati iskustvo rada u WordPressu, Typo 3, Adobe Creative Suite, iskustvo s montažom zvuka u programima Audacity i Cubase4, sa video montažom u programima Premiere CS5 i Final Cut Express, i dovro se znati služiti programom After Effects CS5. Za prijavu je potrebno poslati životopis (u PDF formatu), linkove za primjere objavljenih medijskih sadržaja i portfolio na mail applications@youthpress.org. Za predmet staviti „2017 Designer Application for Orange Magazine Team“

Rok za prijavu: 1. kolovoza.

Više informacija ovdje.


NOVOSTI

Edukacija lokalnih udruga o društvenom poduzetništvu

Odrzana je prva edukacija u sklopu AdriAwareness projekta koji je financiran od strane Ministarstva demografije, mladih, obitelji i socijalnih politika.


Traže se volonteri za DIGI-WOOD projekt u Finskoj

Metsäkartano Youth Centre i Hyvärilä Youth Centre iz Finske traže dvoje mladih volontera iz Hrvatske.


Filmski festival Girls Impact the World nudi vrijedne nagrade

The Girls Impact the World Film Festival raspisao je natječaj za kratke filmove na temu problema s kojima se djevojke i žene susreću diljem svijeta. Natječaj je otvoren za učenike srednjih škola i studente preddiplomskih studija iz cijeloga svijeta


Treći festivalski vikend DZF: Veselje za velike i male na Dubrovačkom zimskom festivalu

Treći festivalski vikend na 5. Dubrovačkom zimskom festivalu donosi programe koji će razveseliti i velike i male!


Program Centra za mlade u Uvali prebačen je sa subote na nedjelju

Program Centra za mlade u sklopu Šarene zime u Uvali Lapad u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala je zbog loše vremenske prognoze prebačen sa subote na nedjelju!