Snimi video i posjeti Bonn

Autor: , 12-06-2017
Snimi video i posjeti  Bonn
Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCCC) i UNDP/GEF program u suradnji sa televizijom za okoliš tve otvorili su video natječaj za mlade na temu klimatskih promjena. Rok za prijavu je 18. kolovoza.

Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCCC) i UNDP/GEF program u suradnji sa televizijom za okoliš tve otvorili su video natječaj za mlade na temu klimatskih promjena.

Na natječaj se mogu prijaviti svi mladi između 18 i 30 godina sa kratkim videom do 3 minute koji će obraditi jednu od dviju tema: Otporni gradovi koji su ekološki osviješteni i Oceani i klimatske promijene.

Za prvu temu treba se fokusirati na gradove koji su implementirali ekološki osviještene ideje koje promoviraju održivost u urbanim zajednicama (to uključuje čistu energiju i prijevoz, pojačavanje recikliranja i smanjenje otpada, te ostali projekti koji rade na smanjivanju zračenja i emisije plinova) i koji rade na jačanju otpornosti na klimatske utjecaje poput poplava i toplinskih valova tako što sade više drveća, šire zelene površine te rade na obrani od poplava. Osim toga, može se fokusirati na akcije kojima je cilj podizati javnu svijest i zagovarati promjenu na razini stvaranja politika kojima bi se smanjile emisije stakleničkog plina.

Videa koja obrađuju temu Oceana i klimatskih promjena trebaju se fokusirati na obnovu močvarnih područja i šuma mangrova koji služe za zaštitu od olujnih udara i prodora slane vode, na izradu nasipa i drugih vrsta zaštite od podizanja razine mora, na porast znanstvenog znanja kako bi se poboljšalo zdravlje oceana te na aktivnosti koje podižu svijest javnosti o potrebi smanjivanja emisija ugljikovog dioksida kako bi oceani bili bolje zaštićeni.

Za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac te poslati svoj video na biomovies@tve.org.uk preko WeTransfer stranice.

Videa koja uđu u uži izbor objavit će se na Youtube kanalu tveInspiringChange. Pobjednik u obje kategorije bit će video koji bude imao najviše pregleda. Pobjednici osvajaju put u Bonn na COP23 konferenciju u studenom ove godine te priliku da kao novinari za mlade pomažu novinarskom timu UNFCCC-a kod pripreme videa, članaka i objava na društvenim medijima.

Rok za prijavu: 18. kolovoza.

Više informacija ovdje.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.