Sve što trebaš znati o EVS-u

Autor: , 16-06-2017
Sve što trebaš znati o EVS-u
Imaš pitanja o EVS-u? Udruga PaRiter skupila je najčešća pitanja o ovom programu i odgovorila na njih.

Želiš ići na EVS ali ne možeš naći dovoljno informacija? Zanima te koji su troškovi EVS-a, u kojim zemljama možeš volontirati i kako se uopće uključiti u ovaj program. Iz udruge PaRiter skupili su najvažnije informacije na jednom mjestu kako bi olakšali mladima cijeli proces.

U EVS-u mogu sudjelovati mladi između 17 i 30 godina. Kao volonter/ka u EVS-u možeš provesti između 2 tjedna i 12 mjeseci. Možeš ići volontirati u zemljama koje sudjeluju u EU-Erasmus+ programu i partnerskim zemljama.

Prva stvar koju trebaš napraviti ako si zainteresiran/a je potražiti organizaciju pošiljateljicu (Sending organisation) koja će ti pomoći u izboru i pripremama za prijavu na projektu i u svemu što je potrebno riješiti prije odlaska na volontiranje poput kupovine karata, rješavanje dokumentacije, uređivanje osiguranja itd.

PaRiterovci preporučuju da hosting organizaciju koja će te primit počneš tražiti što prije. Opisali su ukratko i proces traženja pravog projekta i organizacije za svakoga. Za prijavu na projekt potrebno je bar osnovno znanje engleskog. Možeš se prijaviti za kratkotrajni (od 2 tjedna do 2 mjeseca) i dugoročni (od 2 do 12 mjeseci) EVS.

Ako te zanima koji su troškovi EVS-a, što ti je sve osigurano za vrijeme volontiranja, gdje ćeš živjeti, kome se obratiti ako nastane neki problem, kako se vrednuje volontiranje u sklopu EVS-a i detaljnija objašnjenja samog procesa prijave posjeti stranicu udruge PaRiter i saznaj odgovore na najčešće postavljana pitanja.


NOVOSTI

Prijavi se za ljetnu studentsku praksu u Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska kroz „Coke Summership” ljetnu praksu studentima omogućuje da steknu pravo poslovno iskustvo i profesionalno se usavrše. Prijaviti se mogu studenti svih sveučilišta, viših i visokih škola u Hrvatskoj do 29. travnja.Otvoren Poziv za socijalno uključivanje putem medija

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je objavilo poziv 15. travnja, već kasneći u odnosu na aktualni Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu kojega je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.


Produžen rok za prijavu na Erasmus+ KA103 Natječaj za studijski boravak

Novi rok za prijavu je produžen do 26.travnja 2019. godine.


UNIDU sportski dan

Studentski zbor u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, ESN-om Dubrovnik te UNIDU Alumni klubom organizira UNIDU sportski dan koji će se održati u subotu 18. svibnja.