Sve što trebaš znati o EVS-u

Autor: , 16-06-2017
Sve što trebaš znati o EVS-u
Imaš pitanja o EVS-u? Udruga PaRiter skupila je najčešća pitanja o ovom programu i odgovorila na njih.

Želiš ići na EVS ali ne možeš naći dovoljno informacija? Zanima te koji su troškovi EVS-a, u kojim zemljama možeš volontirati i kako se uopće uključiti u ovaj program. Iz udruge PaRiter skupili su najvažnije informacije na jednom mjestu kako bi olakšali mladima cijeli proces.

U EVS-u mogu sudjelovati mladi između 17 i 30 godina. Kao volonter/ka u EVS-u možeš provesti između 2 tjedna i 12 mjeseci. Možeš ići volontirati u zemljama koje sudjeluju u EU-Erasmus+ programu i partnerskim zemljama.

Prva stvar koju trebaš napraviti ako si zainteresiran/a je potražiti organizaciju pošiljateljicu (Sending organisation) koja će ti pomoći u izboru i pripremama za prijavu na projektu i u svemu što je potrebno riješiti prije odlaska na volontiranje poput kupovine karata, rješavanje dokumentacije, uređivanje osiguranja itd.

PaRiterovci preporučuju da hosting organizaciju koja će te primit počneš tražiti što prije. Opisali su ukratko i proces traženja pravog projekta i organizacije za svakoga. Za prijavu na projekt potrebno je bar osnovno znanje engleskog. Možeš se prijaviti za kratkotrajni (od 2 tjedna do 2 mjeseca) i dugoročni (od 2 do 12 mjeseci) EVS.

Ako te zanima koji su troškovi EVS-a, što ti je sve osigurano za vrijeme volontiranja, gdje ćeš živjeti, kome se obratiti ako nastane neki problem, kako se vrednuje volontiranje u sklopu EVS-a i detaljnija objašnjenja samog procesa prijave posjeti stranicu udruge PaRiter i saznaj odgovore na najčešće postavljana pitanja.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.