Sve što trebaš znati o EVS-u

Autor: , 16-06-2017
Sve što trebaš znati o EVS-u
Imaš pitanja o EVS-u? Udruga PaRiter skupila je najčešća pitanja o ovom programu i odgovorila na njih.

Želiš ići na EVS ali ne možeš naći dovoljno informacija? Zanima te koji su troškovi EVS-a, u kojim zemljama možeš volontirati i kako se uopće uključiti u ovaj program. Iz udruge PaRiter skupili su najvažnije informacije na jednom mjestu kako bi olakšali mladima cijeli proces.

U EVS-u mogu sudjelovati mladi između 17 i 30 godina. Kao volonter/ka u EVS-u možeš provesti između 2 tjedna i 12 mjeseci. Možeš ići volontirati u zemljama koje sudjeluju u EU-Erasmus+ programu i partnerskim zemljama.

Prva stvar koju trebaš napraviti ako si zainteresiran/a je potražiti organizaciju pošiljateljicu (Sending organisation) koja će ti pomoći u izboru i pripremama za prijavu na projektu i u svemu što je potrebno riješiti prije odlaska na volontiranje poput kupovine karata, rješavanje dokumentacije, uređivanje osiguranja itd.

PaRiterovci preporučuju da hosting organizaciju koja će te primit počneš tražiti što prije. Opisali su ukratko i proces traženja pravog projekta i organizacije za svakoga. Za prijavu na projekt potrebno je bar osnovno znanje engleskog. Možeš se prijaviti za kratkotrajni (od 2 tjedna do 2 mjeseca) i dugoročni (od 2 do 12 mjeseci) EVS.

Ako te zanima koji su troškovi EVS-a, što ti je sve osigurano za vrijeme volontiranja, gdje ćeš živjeti, kome se obratiti ako nastane neki problem, kako se vrednuje volontiranje u sklopu EVS-a i detaljnija objašnjenja samog procesa prijave posjeti stranicu udruge PaRiter i saznaj odgovore na najčešće postavljana pitanja.


NOVOSTI

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Natječajem se potiče mlade da predaju svoje privatne rukopise i pretvore ih u svoje prvo objavljeno djelo. Cjelovite zbirke pjesama moguće je poslati do 31. prosinca.


Likovnica Udruge mladih Orlando: Vuneni Božić

Riječ je o besplatnoj radionici izrade božićnih ukrasa od vune koju su vodile sestre Ivana Miloglav Ivanković, akademska slikarica i Mara Miloglav Moretić, dizajnerica tekstila i odjeće.


Sveučilište u Dubrovniku ugostilo Hanu Hadžiavdagić Tabaković

Novinarka, TV voditeljica i lifestyle influencerica Hana HadžiavdagićTabaković održala je predavanje “Moć društvenih mreža” danas na Sveučilištu u Dubrovnikuu organizaciji Studentskog zbora.


Natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora

Otvorene su prijave za natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora 2019. Natječaj je otvoren svima, a priča mora biti na hrvatskom jeziku. Rok za prijavu je 15. ožujka.


Prosinac u Centru za mlade!

Brojna događanja organiziraju se u Centru za mlade!