Fotografijom do opreme i nagrade

Autor: , 22-06-2017
Fotografijom do opreme i nagrade
Otvorene su prijave za jedanaesto po redu Sony World Photography Awards natjecanje za 2018. godinu. Osvoji opremu i novčanu nagradu.

Otvorene su prijave za jedanaesto po redu Sony World Photography Awards natjecanje za 2018. godinu.

Natjecatelji se mogu prijaviti na jedno od četiri kategorije: profesionalno (žiri unutar 10 kategorija bira najbolji na temelju više radova), otvoreno (žiri unutar 10 kategorija bira najbolju fotografiju), za mlade (namijenjeno fotografima između 12 i 19 godina, žiri bira najbolju fotografiju na temu „Moj okoliš“), student fokus (za studente fotografije).

Godišnja izložba sa natjecanja održat će se u Londonu gdje će biti izloženi radovi pobjednika svih kategorija te onih koji su bili u užem izboru. Fotografije će se izdati i u godišnjoj knjizi pobjednika.

Pobjednik svake kategorije osvojit će opremu za digitalno snimanje. Uz to, dobitnik nagrade za Fotografa godine osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 25 tisuća dolara, a pobjednik u kategoriji otvorenog natjecanja iznos od 5 000 dolara.

Rok za prijavu: 9. siječnja 2018.

Više informacija ovdje.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.