Pack & Pitch - Filmom do Los Angeles-a

Autor: , 30-08-2017
Pack & Pitch - Filmom do Los Angeles-a
Raspisan je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina.

Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Relativity School iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša odvesti u Hollywood.

Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina. Sudionici na natječaj trebaju poslati sinopsis budućeg filma (kratki igrani film u trajanju do 10 minuta), redateljsku koncepciju i kratku biografiju redatelja. Razrađeniji storyboard i linkovi na dosadašnje radove su dobrodošli, ali nisu nužni.

Ekipa iz Relativity School-a ističe da će posebno vrednovati pripovjedački inventivne filmske priče. Na natječaju će bit odabrano pet kandidata koji će svoje filmske ideje, u sklopu radionice Pack&Pitch na ovogodišnjem Four River-u, razraditi s profesionalnim mentorima iz Škole. Nakon toga će pet mladih filmaša u obliku pravog pitchinga prezentirati svoje zamisli svim sudionicima festivala. Autor najboljeg pitcha za nagradu dobiva odlazak u Los Angeles na trotjednu radionicu u okviru Relativity School-a sljedećeg ljeta.

Prijave se šalju na e-mail adresu marijaratkovic@gmail.com.

Rok za prijavu: 01. rujna.

Više informacija ovdje.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.