POZIV NADARENIM I ZAINTERESIRANIM UČENICIMA ZA PRIRODNE ZNANOSTI

Autor: , 31-08-2017
POZIV NADARENIM I ZAINTERESIRANIM UČENICIMA ZA PRIRODNE ZNANOSTI
Udruga za promicanje prirodnih znanosti poziva nadarene i zainteresirane učenike da se priključe njihovom radu. Ove se godine organizira nastava iz predmeta: matematika, fizika, biologija i kemija za učenike 1. i 2. razreda srednje škole.

Dobrodošli su svi učenici koji u navedenim predmetima ostvaruju nadprosječne rezultate, pokazuju poseban interes, te posjeduju mogućnosti koje se mogu još više razviti intenzivnim radom.

Cilj Udruge je okupiti učenike koji žele učiti više, na zanimljiv i drukčiji način, kroz predavanja profesora, znanstvene izlete, predavanja gostujućih profesora i znanstvenika te vježbe u laboratoriju.

Udruga želi učenicima dati dobru startnu poziciju na njihovim budućim fakultetima, neophodno znanje za uspješno studiranje, ohrabriti ih, potaknuti i pomoći da ostanu u svijetu prirodnih znanosti.

Nastava će se održati u razdoblju od listopada do lipnja tekuće školske godine, ukupno 30 sati godišnje po predmetu, u grupama do 15 učenika. Moguće se prijaviti na nastavu iz dva predmeta. Mjesečna članarina za jedan predmet je 120 kn, a za dva 180 kn.

Prijavnica se nalazi na linku http://www.prirodne-znanosti-dubrovnik.com/prijavnica/ stranice gdje možete steći i detaljniji uvid u rad Udruge.

Ukoliko ste zainteresirani, pridružite se i budite dio jedne lijepe znanstvene priče.

Donator projekta: Zaklada Caboga Stiftung

 


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.