Prijavite se za stažiranje u Bruxellesu

Autor: , 13-09-2017
Prijavite se za stažiranje u Bruxellesu
Ured zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca raspisuje natječaj za stažiste koji žele steći radno iskustvo i upoznati način funkcioniranja europskih institucija i politika, a ujedno doprinijeti zastupanju ciljeva održivog razvoja.

Osim što ćete imati priliku dva mjeseca stažirati u Bruxellesu u Belgiji uz primanje stipendijesukladne stipendiji u institucijama EU-a, sudjelovat ćete u brojnim aktivnostima: provođenju istraživanja za zastupnika u Europskom parlamentu, suradnji sa akreditiranim asistentima zastupnika Škrleca i kluba zastupnika Zelenih/ESS-a, suradnji s uredima u Hrvatskoj, uključujući podršku lokalnim asistentima pri organizaciji događaja i informiranju javnosti putem web stranica, društvenih mreža i bloga, izradi redovnih izvješća o radu i aktivnostima zastupnika u EU parlamentu te pripremi tekstova i članaka za mjesečnik Zeleni list.

Što se uvjeta tiče, morate biti državljani države članice EU-a, imati status studentice/studenta visokoobrazovne ustanove bilo kojeg usmjerenja ili imati tek završenu preddiplomsku ili diplomsku razinu studija (do 2 godine) te biti bez stručnog iskustva.

Kandidatkinje/kandidati moraju imati razinu znanja hrvatskog jezika C2. Potrebno je odlično poznavanje engleskog jezika kao prvog službenog jezika, a znanje drugog službenog jezika:francuskog/njemačkog/španjolskog/itd. je dodatna vrijednost.

Natječaj je otvoren do nedjelje, 24. rujna 2017. godine u 23:59 sati. Prijave pristigle nakon navedenog roka neće se uzimati u obzir. Kandidatkinje i kandidati koji zadovolje uvjete natječaja i budu odabrani za drugi, pisani dio natječaja, 9. listopada primit će obavijest o zadatku koji treba izvršiti putem e-maila.

Više informacija o uvjetima natječaja kao i kontakt podacima pronađite ovdje.


NOVOSTI

Edukacija lokalnih udruga o društvenom poduzetništvu

Odrzana je prva edukacija u sklopu AdriAwareness projekta koji je financiran od strane Ministarstva demografije, mladih, obitelji i socijalnih politika.


Traže se volonteri za DIGI-WOOD projekt u Finskoj

Metsäkartano Youth Centre i Hyvärilä Youth Centre iz Finske traže dvoje mladih volontera iz Hrvatske.


Filmski festival Girls Impact the World nudi vrijedne nagrade

The Girls Impact the World Film Festival raspisao je natječaj za kratke filmove na temu problema s kojima se djevojke i žene susreću diljem svijeta. Natječaj je otvoren za učenike srednjih škola i studente preddiplomskih studija iz cijeloga svijeta


Treći festivalski vikend DZF: Veselje za velike i male na Dubrovačkom zimskom festivalu

Treći festivalski vikend na 5. Dubrovačkom zimskom festivalu donosi programe koji će razveseliti i velike i male!


Program Centra za mlade u Uvali prebačen je sa subote na nedjelju

Program Centra za mlade u sklopu Šarene zime u Uvali Lapad u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala je zbog loše vremenske prognoze prebačen sa subote na nedjelju!