Prijavite se za stažiranje u Bruxellesu

Autor: , 13-09-2017
Prijavite se za stažiranje u Bruxellesu
Ured zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca raspisuje natječaj za stažiste koji žele steći radno iskustvo i upoznati način funkcioniranja europskih institucija i politika, a ujedno doprinijeti zastupanju ciljeva održivog razvoja.

Osim što ćete imati priliku dva mjeseca stažirati u Bruxellesu u Belgiji uz primanje stipendijesukladne stipendiji u institucijama EU-a, sudjelovat ćete u brojnim aktivnostima: provođenju istraživanja za zastupnika u Europskom parlamentu, suradnji sa akreditiranim asistentima zastupnika Škrleca i kluba zastupnika Zelenih/ESS-a, suradnji s uredima u Hrvatskoj, uključujući podršku lokalnim asistentima pri organizaciji događaja i informiranju javnosti putem web stranica, društvenih mreža i bloga, izradi redovnih izvješća o radu i aktivnostima zastupnika u EU parlamentu te pripremi tekstova i članaka za mjesečnik Zeleni list.

Što se uvjeta tiče, morate biti državljani države članice EU-a, imati status studentice/studenta visokoobrazovne ustanove bilo kojeg usmjerenja ili imati tek završenu preddiplomsku ili diplomsku razinu studija (do 2 godine) te biti bez stručnog iskustva.

Kandidatkinje/kandidati moraju imati razinu znanja hrvatskog jezika C2. Potrebno je odlično poznavanje engleskog jezika kao prvog službenog jezika, a znanje drugog službenog jezika:francuskog/njemačkog/španjolskog/itd. je dodatna vrijednost.

Natječaj je otvoren do nedjelje, 24. rujna 2017. godine u 23:59 sati. Prijave pristigle nakon navedenog roka neće se uzimati u obzir. Kandidatkinje i kandidati koji zadovolje uvjete natječaja i budu odabrani za drugi, pisani dio natječaja, 9. listopada primit će obavijest o zadatku koji treba izvršiti putem e-maila.

Više informacija o uvjetima natječaja kao i kontakt podacima pronađite ovdje.


NOVOSTI

Otvoren Poziv za socijalno uključivanje putem medija

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je objavilo poziv 15. travnja, već kasneći u odnosu na aktualni Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu kojega je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.


Produžen rok za prijavu na Erasmus+ KA103 Natječaj za studijski boravak

Novi rok za prijavu je produžen do 26.travnja 2019. godine.


UNIDU sportski dan

Studentski zbor u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, ESN-om Dubrovnik te UNIDU Alumni klubom organizira UNIDU sportski dan koji će se održati u subotu 18. svibnja.


U tijeku su prijave za Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika u Puli

Troškove ljetne škole, smještaj u dvokrevetnim sobama, polupansion, troškove održavanja nastave, organiziranje izleta i ostalih popratnih sadržaja, snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMWK).