Natječaj: Oboji svijet

Autor: , 13-09-2017
Natječaj: Oboji svijet
Forum za slobodu odgoja poziva na sudjelovanje na natječaju Oboji svijet. Na natječaju se mogu prijaviti učenici i učenice svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, te učeničkih domova.

Forum za slobodu odgoja poziva na sudjelovanje na natječaju Oboji svijet s ciljem promoviranja tolerancije, nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, izgradnje mira, poštivanja različitosti i ljudskih prava te poticanja kreativnog i inovativnoga promišljanja učenika i učenica.

Na natječaju se mogu prijaviti učenici i učenice svih osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, te učeničkih domova. Primaju se radovi u kategoriji fotografije, stripa, plakata, priče, pjesme, video uratka te ostalih načina kreativnog izražavanja. Video uradak se može prijaviti kao grupni rad, a broj učenika i učenica koji sudjeluju u njegovoj izradi nije ograničen. Trajanje video uratka je do 5 minuta. Uz video uradak potrebno je navesti likove i glumce, filmsku ekipu, glazbu i kratak opis radnje. Fotografija, strip i plakat može se prijaviti kao grupni ili individualni rad. Broj učenika i učenica nije ograničen ukoliko se prijavljuje grupni rad. Dimenzije fotografije, stripa i plakata nisu ograničene. Pjesma i priča se mogu prijaviti kao individualni rad.

Svaki individualan rad se prijavljuje zasebno (jedan učenik – jedan rad), dok se grupni rad prijavljuje skupno (grupa učenika – jedan rad). Na Natječaj je moguća poslati maksimalno tri rada, neovisno o tome o kojoj vrsti rada je riječ. Svaki učenik koji se prijavljuje mora imati mentora. Učenički rad može imati do dva mentora. Rad koji se šalje na Natječaj može se dobiti natrag uz prethodnu molbu do zimskih praznika školske godine 2017./2018.

Ove godine će se prijave na Natječaj provoditi elektronskim putem. Elektronička prijava nalazi se na poveznici: http://bit.ly/OS_Prijava. Nakon prijave, na adresu elektroničke pošte koja je navedena u prijavi doći će e-mail Oboji svijet tima unutar kojega će se nalaziti redni broj prijave i informacije o radu u pdf. dokumentu (u prilogu e-maila). Dobiveni pdf. dokument je potrebno isprintati i na njega obavezno napisati redni broj prijave. Zatim taj dokument treba zalijepit na poleđinu rada i poslati ga regularnom poštom.

Iz Natječaja će biti isključeni radovi koji su uvredljivi za bilo koju društvenu skupinu, promiču netoleranciju, nasilje, nasilnu komunikaciju te krše osnovna ljudska prava i slobode. Komisija odlučuje o dodjeli nagrada najboljim radovima. Nagrade će biti dodijeljene na priredbi povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog 2017. godine. Radovi koje Komisija ocijeni kvalitetnim će biti izloženi u Knjižnicama grada Zagreba, Splita, Rijeke, Čakovca i Osijeka tijekom studenog i prosinca 2017. godine. 

Rad treba poslati isključivo poštom na adresu: 
FORUM ZA SLOBODU ODGOJA
Za natječaj „Oboji svijet!“ 
p.p. 168 10 001 Zagreb 

Ili dostaviti osobno u ured Foruma za slobodu odgoja od 10 do 16 sati svakoga radnog dana.

Rok za prijavu: 27. listopada (priznaje se datum na poštanskom pečatu).

Više informacija ovdje.


NOVOSTI

Prijavi se za ljetnu studentsku praksu u Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska kroz „Coke Summership” ljetnu praksu studentima omogućuje da steknu pravo poslovno iskustvo i profesionalno se usavrše. Prijaviti se mogu studenti svih sveučilišta, viših i visokih škola u Hrvatskoj do 29. travnja.Otvoren Poziv za socijalno uključivanje putem medija

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je objavilo poziv 15. travnja, već kasneći u odnosu na aktualni Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu kojega je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.


Produžen rok za prijavu na Erasmus+ KA103 Natječaj za studijski boravak

Novi rok za prijavu je produžen do 26.travnja 2019. godine.


UNIDU sportski dan

Studentski zbor u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, ESN-om Dubrovnik te UNIDU Alumni klubom organizira UNIDU sportski dan koji će se održati u subotu 18. svibnja.