WORLD EDUCATION FAIR - Studiraj bilo gdje u svijetu

Autor: , 18-09-2017
WORLD EDUCATION FAIR - Studiraj bilo gdje u svijetu
World Education Fair jedan je od najvećih savjetodavnih projekata Europe koji predstavlja najnovije trendove obrazovanja u inozemstvu vezane uz profesionalnu perspektivu i realizaciju.

Osigurava besplatne savjete za više od 30.000 mladih godišnje, a preko 8.000 njih uspješno pronađe i prijavi se na svoje sveučilište u inozemstvu.

Sajam se održava:  Zagreb: 14.-15. listopada Hotel Dubrovnik 11-17h

                             Split: 17. listopada Hotel Park 11-16h


Projekt ujedinjuje više od 250 partnerskih obrazovnih institucija u svijetu i okuplja više od 100 stručnjaka koji pružaju besplatne individualne savjete i podršku u orijentaciji te informacije o mogućnostima izbora obrazovnih institucija u inozemstvu. Partneri World Educationa su više od 250 ustanova srednjeg i visokog obrazovanja, centara za strane jezike i obrazovnih organizacija širom svijeta.


Organizacijom Sajma svjetskog obrazovanja želja  je mlade u Hrvatskoj osvijestiti o brojnim mogućnostima školovanja i usavršavanja vještina koje im nude najpoznatije europske i svjetske institucije.

Mnogi od njih još uvijek nisu svjesni da su im elitne škole i sveučilišta zapadne Europe nadohvat ruke.

Tijekom sajma pružaju se informacije o mogućnostima obrazovanja u području učenja i usavršavanja stranih jezika, nastavka školovanja u srednjim školama i na fakultetima u zapadnim zemljama, upisa na preddiplomske i diplomske programe na sveučilištima diljem svijeta te studiranja na top MBA programima.

Važno je istaknuti da su i nakon sajma  obrazovni savjetnici na raspolaganju za sve informacije i pomoć oko prijave.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.