PRIJAVI SE NA FILMSKE RADIONICE 6. DUff-a !

Autor: , 05-10-2017
PRIJAVI SE NA FILMSKE RADIONICE 6. DUff-a !
Kreativan si, voliš film, voliš crtati , pjevati , glumiti ? – Prijavi se na jednu od DUff- ovih radionica za djecu i mlade i budi dio mediteranske filmske priče .

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade DUff poziva svu djecu školske dobi, ali i sve građane da se prijave na jednu od filmskih radionica šestog izdanja festivala koje će se održati od 18. do 22. listopada. Radionice će dubrovačkoj djeci, ali i  građanima pružiti znanja o osnovama filmskog stvaralaštva u svim segmentima, a DUff ove godine nudi odabir između  nekoliko njih zavisno od interesa i dobi polaznika.

Za učenike osnovnih škola tako se nude : Stop motion animacija na kojoj će polaznici izrađivati likove u tehnici kolaža koji će sa voditeljicom Hanom Repše oživjeti u cjelovitom crtiću o Marinu Držiću ; te Radionica igranog filma čiji voditelji Zoran Čatić i Mirza Ajnadžić  jamče da će svi uključeni prije svega uživati i zabaviti se jer je to , kažu, najbolji način za učenje.

Učenici srednjih škola mogu se priključiti Radionici igranog filma tijekom koje će se „fotografirati, snimati, razgovarati , te pokušati napraviti film koji će biti baš “naš” . Želimo raditi, zabavljati se, biti kreativni i pri tome koristiti najnoviju tehnologiju“ , kaže voditelj Nils Neubert. Kroz Radionicu Movie Trailer voditeljica s. Ružica Dodig će zajedno s polaznicima pokušati osmisliti i snimiti filmsku najavu jedne dobre kriminalističke priče.

Za građane se nude Radionica eksperimentalnog filma pod palicom Hrvoja Zuanića koja će se baviti kreiranjem filmskog eksperimenta na svim mogućim razinama, te  Osnove dizajna zvuka i kompozicije glazbe za video i film, voditelja Harisa Čustovića koja uključuje praktični rad gdje su polaznici aktivno uključeni u proces stvaranja i montaže zvuka.

Sve  radionice na DUff-u su besplatne, a svi zainteresirani se mogu prijaviti najkasnije do 15. listopada na kontakt e-mail: duff@kinematografi.org ili na telefon: 020//417-107.

Dođite i zabavite se s nama , te budite bar nakratko dio filmske čarolije , poručuju organizatori.

 


NOVOSTI

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Natječajem se potiče mlade da predaju svoje privatne rukopise i pretvore ih u svoje prvo objavljeno djelo. Cjelovite zbirke pjesama moguće je poslati do 31. prosinca.


Likovnica Udruge mladih Orlando: Vuneni Božić

Riječ je o besplatnoj radionici izrade božićnih ukrasa od vune koju su vodile sestre Ivana Miloglav Ivanković, akademska slikarica i Mara Miloglav Moretić, dizajnerica tekstila i odjeće.


Sveučilište u Dubrovniku ugostilo Hanu Hadžiavdagić Tabaković

Novinarka, TV voditeljica i lifestyle influencerica Hana HadžiavdagićTabaković održala je predavanje “Moć društvenih mreža” danas na Sveučilištu u Dubrovnikuu organizaciji Studentskog zbora.


Natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora

Otvorene su prijave za natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora 2019. Natječaj je otvoren svima, a priča mora biti na hrvatskom jeziku. Rok za prijavu je 15. ožujka.


Prosinac u Centru za mlade!

Brojna događanja organiziraju se u Centru za mlade!