PRIJAVI SE NA FILMSKE RADIONICE 6. DUff-a !

Autor: , 05-10-2017
PRIJAVI SE NA FILMSKE RADIONICE 6. DUff-a !
Kreativan si, voliš film, voliš crtati , pjevati , glumiti ? – Prijavi se na jednu od DUff- ovih radionica za djecu i mlade i budi dio mediteranske filmske priče .

Dubrovački filmski festival za djecu i mlade DUff poziva svu djecu školske dobi, ali i sve građane da se prijave na jednu od filmskih radionica šestog izdanja festivala koje će se održati od 18. do 22. listopada. Radionice će dubrovačkoj djeci, ali i  građanima pružiti znanja o osnovama filmskog stvaralaštva u svim segmentima, a DUff ove godine nudi odabir između  nekoliko njih zavisno od interesa i dobi polaznika.

Za učenike osnovnih škola tako se nude : Stop motion animacija na kojoj će polaznici izrađivati likove u tehnici kolaža koji će sa voditeljicom Hanom Repše oživjeti u cjelovitom crtiću o Marinu Držiću ; te Radionica igranog filma čiji voditelji Zoran Čatić i Mirza Ajnadžić  jamče da će svi uključeni prije svega uživati i zabaviti se jer je to , kažu, najbolji način za učenje.

Učenici srednjih škola mogu se priključiti Radionici igranog filma tijekom koje će se „fotografirati, snimati, razgovarati , te pokušati napraviti film koji će biti baš “naš” . Želimo raditi, zabavljati se, biti kreativni i pri tome koristiti najnoviju tehnologiju“ , kaže voditelj Nils Neubert. Kroz Radionicu Movie Trailer voditeljica s. Ružica Dodig će zajedno s polaznicima pokušati osmisliti i snimiti filmsku najavu jedne dobre kriminalističke priče.

Za građane se nude Radionica eksperimentalnog filma pod palicom Hrvoja Zuanića koja će se baviti kreiranjem filmskog eksperimenta na svim mogućim razinama, te  Osnove dizajna zvuka i kompozicije glazbe za video i film, voditelja Harisa Čustovića koja uključuje praktični rad gdje su polaznici aktivno uključeni u proces stvaranja i montaže zvuka.

Sve  radionice na DUff-u su besplatne, a svi zainteresirani se mogu prijaviti najkasnije do 15. listopada na kontakt e-mail: duff@kinematografi.org ili na telefon: 020//417-107.

Dođite i zabavite se s nama , te budite bar nakratko dio filmske čarolije , poručuju organizatori.

 


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.