Besplatne IT radionice u DURA-i

Autor: , 06-10-2017
Besplatne IT radionice u DURA-i
Ne snalazite se na internetu i smatrate to svojom slabijom stranom? DURA za Vas organizira dvije radionice iz osnova informatike, u svrhu lakšeg uredskoga poslovanja.

1. Radionica „Vaša tvrtka kroz informatiku"

 

Cilj radionice je pokazati kako informatiku (is)koristiti za unaprjeđenje vlastitog poslovanja. Informatika i informacijske tehnologije su postale nezaobilazan dio naše svakodnevice, pa tako i poduzetništva – poduzetnika koji jesu i oni koji žele to biti. Ova radionica će kroz praktični dio približiti polaznicima osnovna znanja. Naučiti ćete kako pristupiti svojim poslovnim podacima, kako se priključiti na internet, kako kreirati mail adresu, poslati podatke i sl., kako pristupiti drugom računalu, kako koristiti Gmail, OneDrive, besplatne alate poput Open officea.

 

Radionica se održava 13. listopada 2017. godine u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15) s početkom u 16:00 sati.

2. Radionica "Poslovanje je lakše uz dostupne IT alate"

 

Danas je nemoguće provesti dan bez raznih tehnoloških naprava među kojima su najkorišteniji mobiteli i računala. Iako se velik broj ljudi zna koristiti raznim računalnim programima i aplikacijama, teško je održavati korak sa svakodnevnim inovacijama. Kroz seminar "Poslovanje je lakše u dostupne IT alate" polaznici će dobiti pregled alata kojima se mogu koristiti u počecima svog poslovanja, te pregled u mogućnosti koje pružaju besplatni sadržaji poput: Open Officea, Libra Officea te Google usluga.

Open Office je besplatan softver koji može biti dobar početak u poslovanju jer nastoji biti kompatibilan s Microsoft Officeom. U svom programskom paketu Open Office ima sadržaje poput:

  • Writera čije su mogućnosti slične Wordu;
  • Calca sa sličnim mogućnostima Excelu;
  • Impressa koji je sličan Power Pointu;
  • Basea koji je sličan Accessu;

Na seminaru će bit riječi o Google-u koji je internacionalna tvrtka koja pruža niz besplatnih usluga s kojima je mnogo lakše poslovati. Više nam nisu potrebne diskete, CD-ovi ili USB stikovi kako bismo prenijeli podatke s jednog računala na drugi. Google Drive izvrstan je alat za prenošenje podataka u cloud verziji gdje u vrlo brzom roku možete sačuvati i prenijeti besplatno do 15 GB podataka.


Polaznicima će se objasniti način otvaranja Google računa s kojim dobivaju mogućnost aktiviranja Google Diska. U praktičnom dijelu polaznici će naučiti napraviti vlastiti e-mail potpis i ugradnju potpisa u tijelo poruke.

 

Radionica se održava 14. listopada 2017. godine u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15) s početkom u 09:00 sati.

Prva radionica služi kao svojevrstan uvod u drugu radionicu, tako dabi bilo preporučljivo pohađati obje kao cjelinu ali nije nužno ako imate potrebno predznanje.

 

Radionicu vodi Tino Šokić koji je sistemski inženjer koji svoje znanje nastoji dijeliti putem svih dostupnih medija, te je tako postao dijelom osnivačke ekipe portala www.ucionica.net skoro davne 2008. godine, a od 2014. godine radi kao direktor tvrtke ucionica.net j.d.o.o. Mnoštvo certifikata i edukacija, kao što su Microsoft, Cisco, MikroTik, VMware, te mnoštvo radnih sati u sistemskoj sobi, oblikovale su njegov inženjerski duh, a pokretanje njegove trenutne tvrtke potvrdilo je želju za profesionalnim razvijanjem u smjeru IT struke. Kao certificirani Cisco Security inženjer glavna mu briga sigurnosna strana korištenja računalnih usluga i sustava, te na taj dio stavlja poseban naglasak kod svakog korisnika. Svoju IT karijeru započeo kao sistemski inženjer u Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. nakon koje je odlučio osnovati tvrtku pomoću koje će pružati (osim znanja) izravne usluge krajnjim korisnicima i tvrtkama. Autor je preko stotinu informatičkih vodiča, preko tisuću odgovorenih upita putem portala ucionica.net, te nekoliko održanih radionica. Malo, ali vrijedno slobodno vrijeme koristi za gitaru, putovanja, knjige i ponekad motocikle.

 

 

Prijavite se na:

 

Online: PRIJAVNICA

E-mail: mpuljas@dura.hr

Telefon: 020/640-271


NOVOSTI

Prijavi se za ljetnu studentsku praksu u Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca-Cola HBC Hrvatska kroz „Coke Summership” ljetnu praksu studentima omogućuje da steknu pravo poslovno iskustvo i profesionalno se usavrše. Prijaviti se mogu studenti svih sveučilišta, viših i visokih škola u Hrvatskoj do 29. travnja.Otvoren Poziv za socijalno uključivanje putem medija

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je objavilo poziv 15. travnja, već kasneći u odnosu na aktualni Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu kojega je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.


Produžen rok za prijavu na Erasmus+ KA103 Natječaj za studijski boravak

Novi rok za prijavu je produžen do 26.travnja 2019. godine.


UNIDU sportski dan

Studentski zbor u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, ESN-om Dubrovnik te UNIDU Alumni klubom organizira UNIDU sportski dan koji će se održati u subotu 18. svibnja.