Dream Build Play

Autor: , 19-10-2017
Dream Build Play
Microsoft je otvorio natječaj Dream Build Play 2017 za stvaranje igara za Windows platformu (WPU). Prijaviti se mogu pojedinci ili timovi. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade. Natječaj završava 31. prosinca.

Otvorene su prijave za Microsoftov natječaj Dream Build Play 2017 koji pruža priliku potencijalnim i strastvenim kreatorima igara iz cijeloga svijeta da iskoriste svoju kreativnost i stvore igre koje će privući gamere diljem svijeta.

Prijaviti se mogu svi stariji od 18 godina koji imaju tehničko znanje i/ili iskustvo o izradi igara za Windows platformu (UWP). Kandidati ne smiju biti zaposlenici Microsofta ili biti u bližem srodstvu sa zaposlenicima Microsofta.

Za prijavu je potrebno otići na službenu stranicu natječaja i prijaviti se. Možete se prijaviti kao pojedinac i kao dio tima. Tim se može sastojati od najviše 7 članova. Potrebno je imati Microsoftov račun za prijavu.

Kada prijavljujete igru morate priložiti: ime igre, Windows Store ID (igra mora biti odobrena od strane Windows Store-a, ali ne mora biti dostupna za skidanje), opis igre do 2000 znakova, ikonu za igru u .jpg formatu (do 2MB), 5 snimaka zaslona (screen shot) u .jpg formatu koji što točnije prikazuju stil igre (veličine do 2MB svaki, bez nedovršenih ilustracija), video koji prikazuje funkcionalnost i gameplay (video mora biti objavljen na javno dostupnoj web stranici) te poslovni plan (opis plana za izbacivanje igre na tržište, do 6000 znakova).

Igre se mogu prijaviti u jednu ili više od slijedećih kategorija:
• Cloud-powered igre
• PC igre
• Igre u mješovitoj stvarnosti
• Igre za konzole

Žiri, čije članove će Microsoft odabrati, ocijenit će sve igre koje ispunjavaju uvjete natječaja i izabrati tri finalista u svakoj kategoriji. U drugom krugu će drugi žiri (ponovno izabran od strane Microsofta) birati pobjednike između finalista iz svake kategorije.

Svaka kategorija ima nagradni fond za pobjednike:
• Cloud-powered igre – 100 000 dolara
• PC igre – 50 000 dolara
• Igre u mješovitoj stvarnosti – 50 000 dolara
• Igre za konzole – 25 000 dolara

Rok za prijavu igre: 31. prosinca 2017. godine.

Više informacija ovdje.

 


NOVOSTI

Edukacija lokalnih udruga o društvenom poduzetništvu

Odrzana je prva edukacija u sklopu AdriAwareness projekta koji je financiran od strane Ministarstva demografije, mladih, obitelji i socijalnih politika.


Traže se volonteri za DIGI-WOOD projekt u Finskoj

Metsäkartano Youth Centre i Hyvärilä Youth Centre iz Finske traže dvoje mladih volontera iz Hrvatske.


Filmski festival Girls Impact the World nudi vrijedne nagrade

The Girls Impact the World Film Festival raspisao je natječaj za kratke filmove na temu problema s kojima se djevojke i žene susreću diljem svijeta. Natječaj je otvoren za učenike srednjih škola i studente preddiplomskih studija iz cijeloga svijeta


Treći festivalski vikend DZF: Veselje za velike i male na Dubrovačkom zimskom festivalu

Treći festivalski vikend na 5. Dubrovačkom zimskom festivalu donosi programe koji će razveseliti i velike i male!


Program Centra za mlade u Uvali prebačen je sa subote na nedjelju

Program Centra za mlade u sklopu Šarene zime u Uvali Lapad u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala je zbog loše vremenske prognoze prebačen sa subote na nedjelju!