Natječaj: Seeing Beyond - Neispričane priče

Autor: , 20-10-2017
Natječaj: Seeing Beyond - Neispričane priče
Otvoreno je treće izdanje ZEISS fotografskog natjecanja Seeing Beyond, a tema je Neispričane priče. Natjecanje je otvoreno za sve starije od 18 godina. Pobjednik, između ostalog, osvaja vrijedne ZEISS objektive.

Treće izdanje ZEISS fotografskog natjecanja Seeing Beyond nedavno je otvoreno. Tema za 2018. godinu je Neispričane priče

Natjecanje je otvoreno za sve starije od 18 godina. Fotografi trebaju poslati seriju od 5 do 10 fotografija koje trebaju uhvatiti priču koja do sada nije bila ispričana (ili nije do kraja ispričana). Temu Neispričane priče može se shvatiti u najširem smislu. Fotografije mogu prikazati nešto poznato iz nove perspektive ili obraditi teme koje do sada nisu dobile dovoljno pažnje. Prijava je besplatna i vrši se preko web stranice WPO.

Pobjednik će osvojiti ZEISS objektive u vrijednosti od 12 tisuća eura te tri tisuće eura za putne troškove kako bi dovršio željeni fotografski projekt na lokaciji koju odabere. Osim toga, pobjednik će imati priliku provesti dan u sjedištu ZEISS-a u Njemačkoj gdje će sudjelovati u treningu o lećama i posjetiti ZEISS muzej.

Rok za prijavu: 6. veljače 2018.

Više informacija o natjecanju možete pronaći na linku.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.