Stručne stipendije u Njemačkoj

Autor: , 03-11-2017
Stručne stipendije u Njemačkoj
Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj.

Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede. Rok za prijavu je 13. studenog 2017. godine.

Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj u trajanju od tri do šest mjeseci uz financijsku podršku Njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) te njemačkih kompanija koje sudjeluju u programu.

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti upisani u najmanje peti semestar preddiplomskih studija, studenti diplomskih studija ili studenti poslijediplomskih studija te oni koji su završili neku od razina studija (preddiplomski, diplomski, poslijediplomski) nakon 1. siječnja 2017. godine. Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede.

Njemačko ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) pokriva troškove pripreme stipendista za odlazak na stručnu praksu te troškove puta i stipendije tokom boravka u Njemačkoj. Kompanije koje sudjeluju u programu osiguravaju prakse i pokrivaju troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja, a u nekim slučajevima i dodatne mjesečne naknade.

U samom programu su pokriveni troškovi smještaja i zdravstvenog osiguranja, mjesečne stipendije u iznosu od 550 eura, pripremnih sastanaka u svim zemljama regije, povratne avionske karte, uvodnog tjedna u Berlinu, povratnih karata za vlak od Berlina do mjesta gdje se prakse obavljaju i tečaja njemačkog jezika tijekom boravka u Njemačkoj (do 200 eura).

Prakse počinju u srpnju 2018. godine. Prijave se šalju putem službene internet stranice programa.

Rok za prijavu: 13. studenog 2017. godine. 

Više informacija o programu i procesu prijave možete naći ovdje.


NOVOSTI

Predavanje o ratu u Hrvatskoj i ulozi međunarodnih aktora

U sklopu druge suradnje Libertas međunarodnog sveučilišta i Dubrovačkih knjižnica 18. veljače je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad održano predavanje Vladimira Filipovića o Međunarodnoj zajednici i ratu u Hrvatskoj (1991-1995.).


Društvene promjene i umjetnost

U sklopu europskog programa Horizon 2020, traje natječaj za prijedloge umjetnickih produkcija koje koje se bave drustvenim promjenama.


LJETNA ŠKOLA Prilika za 10 stipendija za 10 ljetnih dana učenja u Latviji

Polaznici ljetne škole u Latviji imat će priliku naučiti nešto o latvijskoj kulturi i tradiciji. Dodjeljuje se 10 stipendija koje pokrivaju puno participaciju u programu, a pri njegovom uspješnom završetku moguće je dobiti potvrdu o sudjelovanju ko


Programi podrške 2019

Zaklada "Kultura nova" je objavila Javni poziv na predlaganje projekata u kategorijama: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa.