Stručne stipendije u Njemačkoj

Autor: , 03-11-2017
Stručne stipendije u Njemačkoj
Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj.

Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede. Rok za prijavu je 13. studenog 2017. godine.

Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj u trajanju od tri do šest mjeseci uz financijsku podršku Njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) te njemačkih kompanija koje sudjeluju u programu.

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti upisani u najmanje peti semestar preddiplomskih studija, studenti diplomskih studija ili studenti poslijediplomskih studija te oni koji su završili neku od razina studija (preddiplomski, diplomski, poslijediplomski) nakon 1. siječnja 2017. godine. Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede.

Njemačko ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) pokriva troškove pripreme stipendista za odlazak na stručnu praksu te troškove puta i stipendije tokom boravka u Njemačkoj. Kompanije koje sudjeluju u programu osiguravaju prakse i pokrivaju troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja, a u nekim slučajevima i dodatne mjesečne naknade.

U samom programu su pokriveni troškovi smještaja i zdravstvenog osiguranja, mjesečne stipendije u iznosu od 550 eura, pripremnih sastanaka u svim zemljama regije, povratne avionske karte, uvodnog tjedna u Berlinu, povratnih karata za vlak od Berlina do mjesta gdje se prakse obavljaju i tečaja njemačkog jezika tijekom boravka u Njemačkoj (do 200 eura).

Prakse počinju u srpnju 2018. godine. Prijave se šalju putem službene internet stranice programa.

Rok za prijavu: 13. studenog 2017. godine. 

Više informacija o programu i procesu prijave možete naći ovdje.


NOVOSTI

Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Natječajem se potiče mlade da predaju svoje privatne rukopise i pretvore ih u svoje prvo objavljeno djelo. Cjelovite zbirke pjesama moguće je poslati do 31. prosinca.


Likovnica Udruge mladih Orlando: Vuneni Božić

Riječ je o besplatnoj radionici izrade božićnih ukrasa od vune koju su vodile sestre Ivana Miloglav Ivanković, akademska slikarica i Mara Miloglav Moretić, dizajnerica tekstila i odjeće.


Sveučilište u Dubrovniku ugostilo Hanu Hadžiavdagić Tabaković

Novinarka, TV voditeljica i lifestyle influencerica Hana HadžiavdagićTabaković održala je predavanje “Moć društvenih mreža” danas na Sveučilištu u Dubrovnikuu organizaciji Studentskog zbora.


Natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora

Otvorene su prijave za natjecanje za najbolju kratku priču KRONOmetaFora 2019. Natječaj je otvoren svima, a priča mora biti na hrvatskom jeziku. Rok za prijavu je 15. ožujka.


Prosinac u Centru za mlade!

Brojna događanja organiziraju se u Centru za mlade!