Stručne stipendije u Njemačkoj

Autor: , 03-11-2017
Stručne stipendije u Njemačkoj
Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj.

Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede. Rok za prijavu je 13. studenog 2017. godine.

Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj u trajanju od tri do šest mjeseci uz financijsku podršku Njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) te njemačkih kompanija koje sudjeluju u programu.

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti upisani u najmanje peti semestar preddiplomskih studija, studenti diplomskih studija ili studenti poslijediplomskih studija te oni koji su završili neku od razina studija (preddiplomski, diplomski, poslijediplomski) nakon 1. siječnja 2017. godine. Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede.

Njemačko ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) pokriva troškove pripreme stipendista za odlazak na stručnu praksu te troškove puta i stipendije tokom boravka u Njemačkoj. Kompanije koje sudjeluju u programu osiguravaju prakse i pokrivaju troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja, a u nekim slučajevima i dodatne mjesečne naknade.

U samom programu su pokriveni troškovi smještaja i zdravstvenog osiguranja, mjesečne stipendije u iznosu od 550 eura, pripremnih sastanaka u svim zemljama regije, povratne avionske karte, uvodnog tjedna u Berlinu, povratnih karata za vlak od Berlina do mjesta gdje se prakse obavljaju i tečaja njemačkog jezika tijekom boravka u Njemačkoj (do 200 eura).

Prakse počinju u srpnju 2018. godine. Prijave se šalju putem službene internet stranice programa.

Rok za prijavu: 13. studenog 2017. godine. 

Više informacija o programu i procesu prijave možete naći ovdje.


NOVOSTI

Besplatno predavanje o studiranju u inozemstvu u Dubrovačkim knjižnicama

Besplatne prezentacije o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja u inozemstvu ”Integral Edukacijski Programi” održat će se u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.


Edukacija o migracijama i održivom razvoju u Dubrovniku 27. i 28. rujna

Sveučilište u Splitu poziva vas na dvodnevnu radionicu Migracije i održivi razvoj: primjena metode Zajednice interaktivnog učenja u sklopu trogodišnjeg projekta InterCap na kojem je Sveučilište u Splitu jedan od partnera.


Mažoretkinje Grada Dubrovnika pozivaju na audiciju

Mažoretkinje Grada Dubrovnika pozivaju sve zainteresirane djevojčice od 7 do 13 godina na audiciju za prijem novih članica


68 filmova na ovogodišnjem DUff-u!

Pod sloganom „Create beyond measure“ selekcijski žiri DUffa 2019 – Filmskog festivala djece i mladih mediteranskih zemalja objavio je konačan popis filmova koji će se u listopadu natjecati za jedan od festivalskih brodova.


Prijavite se na radionice brodomaketarstva

U ponedjeljak 09. rujna počinje novi ciklus radionica brodomaketarstva u Centru brodomaketarstva na Batali (Ulica Nikole Tesle 10).