Stručne stipendije u Njemačkoj

Autor: , 03-11-2017
Stručne stipendije u Njemačkoj
Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj.

Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede. Rok za prijavu je 13. studenog 2017. godine.

Program stipendija Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana pruža priliku studentima za stručno usavršavanje u Njemačkoj u trajanju od tri do šest mjeseci uz financijsku podršku Njemačkog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) te njemačkih kompanija koje sudjeluju u programu.

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti upisani u najmanje peti semestar preddiplomskih studija, studenti diplomskih studija ili studenti poslijediplomskih studija te oni koji su završili neku od razina studija (preddiplomski, diplomski, poslijediplomski) nakon 1. siječnja 2017. godine. Prakse se nude u područjima ekonomije, različitih tehničkih i tehnoloških akademskih usmjerenja, studentima novinarstva, prava te poljoprivrede.

Njemačko ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) pokriva troškove pripreme stipendista za odlazak na stručnu praksu te troškove puta i stipendije tokom boravka u Njemačkoj. Kompanije koje sudjeluju u programu osiguravaju prakse i pokrivaju troškove smještaja i zdravstvenog osiguranja, a u nekim slučajevima i dodatne mjesečne naknade.

U samom programu su pokriveni troškovi smještaja i zdravstvenog osiguranja, mjesečne stipendije u iznosu od 550 eura, pripremnih sastanaka u svim zemljama regije, povratne avionske karte, uvodnog tjedna u Berlinu, povratnih karata za vlak od Berlina do mjesta gdje se prakse obavljaju i tečaja njemačkog jezika tijekom boravka u Njemačkoj (do 200 eura).

Prakse počinju u srpnju 2018. godine. Prijave se šalju putem službene internet stranice programa.

Rok za prijavu: 13. studenog 2017. godine. 

Više informacija o programu i procesu prijave možete naći ovdje.


NOVOSTI

Otvoren Poziv za socijalno uključivanje putem medija

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske je objavilo poziv 15. travnja, već kasneći u odnosu na aktualni Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu kojega je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.


Produžen rok za prijavu na Erasmus+ KA103 Natječaj za studijski boravak

Novi rok za prijavu je produžen do 26.travnja 2019. godine.


UNIDU sportski dan

Studentski zbor u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, ESN-om Dubrovnik te UNIDU Alumni klubom organizira UNIDU sportski dan koji će se održati u subotu 18. svibnja.


U tijeku su prijave za Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika u Puli

Troškove ljetne škole, smještaj u dvokrevetnim sobama, polupansion, troškove održavanja nastave, organiziranje izleta i ostalih popratnih sadržaja, snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMWK).