LENA KRAMARIĆ // OUTDOOR WALLS

Autor: , 05-12-2017
LENA KRAMARIĆ // OUTDOOR WALLS
Umjetnica Lena Kramarić u prosincu ove godine, a uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije predstavlja svoje slikarske radove bečkoj publici na dvije samostalne izložbe pod zajedničkim nazivom Outdoor Walls.

Umjetnica o nazivu izložbe kaže: ‘Trenutno živim u Gradu, u Dubrovniku, okružena gradskim  zidinama. Zidine za mene uz fizičku imaju i psihičku dimenziju. Slike na zidovima, u Beču su moj izlaz(ak) iz zidina, figurativno govoreći.

 

Također, Lena Kramarić sudjeluje na grupnoj izložbi gdje je kao jedina umjetnica koja nije iz Austrije izabrana među 10 finalistica nagrade za umjetnost pod nazivom "Slavljenje ženske raznolikosti".

Ega: žene u središtu i bečki SPÖ Frauenvergeben, uz potporu Bečke edukacijske akademije, ove je godine po prvi puta organizirao Ega Women * Art Award. Nagrada se dodjeljuje ženskim umjetnicama za izvanredne umjetničke radove na temu "Žene * Tijelo * Slike".

Odabrane umjetnice su: Asta Cink, Milla Edellman, Anna Josip, Vivien Kabar, Lena Kramarić, Larisa Leverenz, Evelyn Loschy, Julia Maurer, Astrid Rausch, Helene Trailer i Anna Weichselbraun.

 

 

 

 

Lena Kramarić

NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.