Slatki i raspjevani drugi vikend Dubrovačkog zimskog festivala

Autor: , 07-12-2017
Slatki i raspjevani drugi vikend Dubrovačkog zimskog festivala
Drugi vikend četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala obiluje raznovrsnim sadržajima koji će razveseliti sve uzraste.

Uz paljenje druge adventske svijeće - svijeće mira, koncerte Jacquesa Houdeka i Massima, subotnji humanitarni Torta Party na Stradunu te brojna druga događanja, bogati festivalski program za sve uzraste odvija se i u Uvali Lapad i Mokošici.

Deseto izdanje humanitarnog Torta Partyja u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, održat će se u subotu s početkom u 11 sati ispred Crkve sv. Vlaha. To je prilika uživati ne samo u slatkom izboru torti i drugih slastica, već i za potvrditi kako je slatko pomagati svima kojima je pomoć potrebna. Slatki program Torta Partyja pratit će i zabavni program uz D.J.-a te plesne studije Lazareti i Step 'n' Jazz. U subotu navečer, ispred Dubrovačke katedrale, gdje je ove godine smješten adventski vijenac, u 19:30 sati bit će upaljena druga adventska svijeća - svijeća mira koja će Dubrovčane podsjetiti na Držićeve riječi o puku 's kim mir stanom stoji, a rat izdaleka gleda, rat poguba ljucke naravi'. Službu riječi u sklopu koje će biti upaljena druga adventska svijeća predvodit će don Stanko Lasić, župnik katedralne župe i župni upravitelj župe sv. Andrije, a pjevači ovih župa će animirati liturgijsko pjevanje.

Glazbeni dio festivalskog programa za vikend obilježit će koncerti jednih od najjačih vokala hrvatske estrade pa će tako slavni Jacques Houdek nastupiti u petak s početkom u 21 sat u središtu svih zbivanja - na Stradunu, a Massimo će s iste pozornice raspjevati festivalsku publiku dan kasnije, u subotu u isto vrijeme. Jedinstveni koncert duhovne glazbe održat će se u nedjelju s početkom u 20 sati na istom mjestu na kojem će u organizaciji Katoličke molitvene zajednice Effatha nastupiti Alan Hržica, Petar Buljan te Stijepo Gleđ-Markos i prijatelji.

Nema festa bez kolende, a za kolendavanje su ovaj vikend zaduženi Trio Lero koji će u petak do 19 do 21 sat zvuke omiljene dubrovačke čestitarske pjesme donijeti na Brsalje, Gundulićevu poljanu i Prijeko. U subotu u isto vrijeme to će učiniti i Klapa Karaka, a nedjeljno adventsko jutro u Gradu kolendom će uljepšati klapa Maestral od 10 sati pa do podne.

Subota je osobito živa i vesela u Uvali Lapad gdje će ovaj vikend nastupiti Baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića i plesna udruga ''Čudesni koraci'' uz koncert božićnih pjesama u izvedbi dječjih zborova i zborova mladih koji će se održati na blagdanskoj pozornici pokraj fontane od 14 do 17 sati. Ovotjedno nedjeljno popodne u Novoj Mokošici donosi interaktivnu predstavu za djecu Kazališne družine Osijek ''Pismo Djeda Mraza/Audicija za Djeda Mraza'' koja će se održati s početkom u 15 sati na lokaciji svih mokoških adventskih zbivanja pokraj Caffe bara Kiss. Klapa Subrenum zapjevat će na istom mjestu od 17:30 sati.  

Također, vrijedi podsjetiti da i ove nedjelje mame, tate, djedovi i bake, a i svi drugi dobre volje, mogu dovesti svoje najmlađe u Medov park u Pilama gdje će se iz nedjelje u nedjelju moći susresti s mrazicama, vilenjacima i omiljenim likovima iz bajki od 11 do 12 sati.

 

Za sve ostale podsjetnike i zanimljivosti o programu Dubrovačkog zimskog festivala tu je i aplikacija Dubrovnik Winter festival App koja je dostupna za preuzimanje za Androide putem poveznice http://bit.ly/2zHQLLC te na http://apple.co/2j3CoOy za iOS uređaje.


NOVOSTI

Polarni san Davora Rostuhara - predavanje u Narodnoj knjižnici

U ljetnom izdanju „Putositnica utorkom“ bit će Davor Rostuhar. Multimedijalnim predavanjem „Polarni san“ Rostuhar će predstaviti prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol u utorak, 24. srpnja, u 21 sat u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.


Mamma Mia: Here We Go Again! premijerno pod zvijezdama u kinu Jadran

U dubrovačkom ljetnom kinu Jadran film će se premijerno prikazati u nedjelju, 22. srpnja u 21 sat, nakon čega će se od 26.7. film redovno prikazivati u kinima diljem zemlje.


Pogledajte skrivena blaga Znanstvene knjižnice

Ove srijede, 18. srpnja Znanstvena knjižnica Dubrovnik održati će otvorenje izložbe "Blaga Znanstvene knjižnice".


Prijavi se na razmjenu mladih na Murteru!

Udruga Argonauta organizira međunarodnu razmjenu mladih od 7. do 16.9. pod nazivom “Youth 4 C (Mladi za more)” u kojoj će sudjelovati mladi iz 8 zemalja.


Ljetni poslovi naših studenata: Ana-Marija Šoletić

U novoj rubrici: Ljetni poslovi naših studenata, donosimo priču studentice sestrinstva - Ana-Marije Šoletić koja je dio interventnog tima raspoređenog na nekoliko lokacija u Gradu.