Nova zbirka priča Marije Đanović

Autor: , 08-12-2017
Nova zbirka priča Marije Đanović
Predstavljanje zbirke priča „Ne žuri se odrasti“ dubrovačke spisateljice Marije Đanović održat će se u ponedjeljak, 11. prosinca, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad

Uz autoricu, u promociji će sudjelovati Marina Kljunak Čuikin, Maja Milošević, Nike Nagy, učenici OŠ Marina Držića i Marina Getaldića, Plesni studio Lazareti te „Trio violoncello“.

 

„Nekoliko je tema koje obrađuje autorica: priroda, ljubav i prijateljstvo, neprilagođeni, društveni odnosi, prošlost, bajkovitost, te mudrost. Biti izgubljen u šumi za autoricu znači izgubiti se u svojim mislima, problemima, biti sam i očajavati. No, u njenoj šumi uvijek ima izlaza. Tu su prijatelji, slučajnosti, moć prirode, vlastita logika. Pa i ako se nekad izgubimo u mraku svojih pesimizama, uvijek je tu ono nešto što će nas vratiti na pravi put. Za autoricu mrak (noć, sumrak, mjesečina) nije uvijek tamna strana života. Nekad je čovjeku jednostavno potrebno prodrijeti u svoje mrakove kako bi spoznao svoje strahove i pokušao ih otjerati od sebe. A najčešće se bojimo nepoznatoga. Djeca se boje čudovišta ispod kreveta ili čarobnih bića u šumi. Odrasle plaše predrasude, skučenost misli i spoznaja, primitivizam, neznanje. Čitaj, obrazuj se pa će strah nestati, poručuje nam Marija Đanović. – napisala je Maja Milošević u pogovoru knjige.

 

Zbirka priča „Ne žuri se odrasti“ u izdanju je Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica


NOVOSTI

Radionice mekih vještina

Informadur je u protekla dva tjedna vodio radionice na temu mekih vještina za učenike Obrtničke i tehničke škole.


Obavještenje - Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji - ljetno radno vrijeme


Ježeva kućica

Kazališna družina Kolarin će na radost mnogobrojne dječice ponovo odigrati "Ježevu kućicu"!


Predavanje: Demografske Promjene u Hrvatskoj

OMH u Dubrovniku i Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organiziraju predavanje prof. dr.sc. Anđelka Akrapa ''Demografske promjene u Hrvatskoj''.


Oduševio još jedan Forum mladih!

U srijedu, 20.03.2019, održana je šesta radionica Foruma mladih pod nazivom Mladi Kantautori i Bendovi.