Nova zbirka priča Marije Đanović

Autor: , 08-12-2017
Nova zbirka priča Marije Đanović
Predstavljanje zbirke priča „Ne žuri se odrasti“ dubrovačke spisateljice Marije Đanović održat će se u ponedjeljak, 11. prosinca, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad

Uz autoricu, u promociji će sudjelovati Marina Kljunak Čuikin, Maja Milošević, Nike Nagy, učenici OŠ Marina Držića i Marina Getaldića, Plesni studio Lazareti te „Trio violoncello“.

 

„Nekoliko je tema koje obrađuje autorica: priroda, ljubav i prijateljstvo, neprilagođeni, društveni odnosi, prošlost, bajkovitost, te mudrost. Biti izgubljen u šumi za autoricu znači izgubiti se u svojim mislima, problemima, biti sam i očajavati. No, u njenoj šumi uvijek ima izlaza. Tu su prijatelji, slučajnosti, moć prirode, vlastita logika. Pa i ako se nekad izgubimo u mraku svojih pesimizama, uvijek je tu ono nešto što će nas vratiti na pravi put. Za autoricu mrak (noć, sumrak, mjesečina) nije uvijek tamna strana života. Nekad je čovjeku jednostavno potrebno prodrijeti u svoje mrakove kako bi spoznao svoje strahove i pokušao ih otjerati od sebe. A najčešće se bojimo nepoznatoga. Djeca se boje čudovišta ispod kreveta ili čarobnih bića u šumi. Odrasle plaše predrasude, skučenost misli i spoznaja, primitivizam, neznanje. Čitaj, obrazuj se pa će strah nestati, poručuje nam Marija Đanović. – napisala je Maja Milošević u pogovoru knjige.

 

Zbirka priča „Ne žuri se odrasti“ u izdanju je Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica


NOVOSTI

Imagine Europe

Otvoren je natječaj za prijavu ideja o viziji Europe 2050. godine u kratkom pisanom i video uratku


Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade