Nova zbirka priča Marije Đanović

Autor: , 08-12-2017
Nova zbirka priča Marije Đanović
Predstavljanje zbirke priča „Ne žuri se odrasti“ dubrovačke spisateljice Marije Đanović održat će se u ponedjeljak, 11. prosinca, u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad

Uz autoricu, u promociji će sudjelovati Marina Kljunak Čuikin, Maja Milošević, Nike Nagy, učenici OŠ Marina Držića i Marina Getaldića, Plesni studio Lazareti te „Trio violoncello“.

 

„Nekoliko je tema koje obrađuje autorica: priroda, ljubav i prijateljstvo, neprilagođeni, društveni odnosi, prošlost, bajkovitost, te mudrost. Biti izgubljen u šumi za autoricu znači izgubiti se u svojim mislima, problemima, biti sam i očajavati. No, u njenoj šumi uvijek ima izlaza. Tu su prijatelji, slučajnosti, moć prirode, vlastita logika. Pa i ako se nekad izgubimo u mraku svojih pesimizama, uvijek je tu ono nešto što će nas vratiti na pravi put. Za autoricu mrak (noć, sumrak, mjesečina) nije uvijek tamna strana života. Nekad je čovjeku jednostavno potrebno prodrijeti u svoje mrakove kako bi spoznao svoje strahove i pokušao ih otjerati od sebe. A najčešće se bojimo nepoznatoga. Djeca se boje čudovišta ispod kreveta ili čarobnih bića u šumi. Odrasle plaše predrasude, skučenost misli i spoznaja, primitivizam, neznanje. Čitaj, obrazuj se pa će strah nestati, poručuje nam Marija Đanović. – napisala je Maja Milošević u pogovoru knjige.

 

Zbirka priča „Ne žuri se odrasti“ u izdanju je Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica


NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.