Dubrovački zimski festival u kulturnim ustanovama – pregled tjedna

12-12-2017
Dubrovački zimski festival u kulturnim ustanovama – pregled tjedna
U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, osim brojnih glazbenih i zabavnih programa pregršt je i onih kulturnih. Ovog tjedna bit će organizirana razna događanja u kulturnim ustanovama.

Program je započeo jučer u 18 sati kada se otvarila izložba „Domi sum“ u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik. Autori izložbe koja predstavlja povijest muzeja su Jadranka Sulić Šprem, Ana Kuzman i Frane Čizmić.

Dan uoči Sv. Lucije, u utorak, Folklorni ansambl Linđo održat će tradicionalni humanitarni koncert „Dar od srca“ za Udrugu slijepih Dubrovačko-neretvanske županije u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20 sati.           

Pretpremijera novog nastavka filma Ratovi Zvijezda, koji je dijelom sniman i u Dubrovniku, prikazat će se u srijedu, 13. prosinca u 19 sati u kinima Sloboda (3D) i Visia (2D).

Među prosinačkim događanjima, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik posebno se ističe otvorenje velike međunarodne izložbe fotografija Ahmeta Ertuga koje će se održati 14. prosinca u 19 sati. Ahmet Ertuğ jedan je od najuglednijih suvremenih fotografa koji će ovom izložbom pružiti novu perspektivu stare gradske jezgre, interijera i eksterijera poznatih dubrovačkih građevina, kao i skrivenih kutaka stare gradske jezgre uz fotografije iz njegovog ciklusa interijera najpoznatijih građevina.

Istog dana, u četvrtak, s početkom u 20 sati, u suradnji s Rotary klubom Dubrovnik, humanitarni koncert u Katedrali održat će Dubrovački simfonijski orkestar.

Kao kruna godine u kojoj se obilježava 450. godina smrti Marina Držića, Kazalište donosi prvu modernu dramsku praizvedbu Pjerina, u režiji Ozrena Prohića. Premijera je na repertoaru u petak, 15. prosinca, a prva reprizna izvedba u subotu, obje s početkom u 20 sati.

Četvrti Dubrovački zimski festival od ove godine ima i svoju mobilnu aplikaciju Dubrovnik Winter festival App koja je dostupna za preuzimanje za Androide putem poveznice http://bit.ly/2zHQLLC te na http://apple.co/2j3CoOy za iOS uređaje. Aplikacija omogućuje jednostavan pristup svim informacijama o festivalskim programima koja uključuju brojna događanja za gotovo sve uzraste na više lokacija u Gradu i okolici.  

*****

Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, javnih ustanova u kulturi, Turističke zajednice grada Dubrovnika i javnih poduzeća, kojim se za vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine na više lokacija u staroj gradskoj jezgri te u drugim dijelovima grada organiziraju raznovrsni kulturni i zabavni sadržaji nudeći široki spektar događanja za građane i posjetitelje svih uzrasta. Festival podupiru brojne dubrovačke hotelske kuće na čelu s Jadranskim luksuznim hotelima i grupacijom Valamar te razni gospodarski subjekti, banke, agencije i prijevoznici.


NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.