ZIMSKI FESTIVAL U UVALI LAPAD - NA ODUŠEVLJENJE DJECE ALI I RODITELJA

Autor: , 12-12-2017
Fotografirao: Rafael Barkiđija
ZIMSKI FESTIVAL U UVALI LAPAD - NA ODUŠEVLJENJE DJECE ALI I RODITELJA
Ovogodišnje izdanje Dubrovačkog zimskog festivala prebacilo se i u Uvalu Lapad. Ona radost koju stariji osjećaju na Stradunu uz kućice, kobase i kuhano vino - mlađi osjećaju u Uvali Lapad, uz lunapark i klizalište.

Od kada postoji Dubrovački zimski festival, uvijek se pokušavalo rasteretiti Stradun. No nikada to nije bilo izvedeno kao ove godine, kada se u sklopu DZF u Uvali Lapad pozicioniralo klizalište i lunapark. 

Čak i za one koji ne planiraju posjetiti Uvalu, u oko upada raskošna dekoracija na samom ulazu šetnice gdje su postavljene saonice u kojima se djeca mogu slikati. Ugodnom điratom po Uvali da se zaključiti kako se nije štedjelo na dekoraciji. Na teniskim terenima smješteno je klizalište, koje se prijašnjih godina pokazalo kao omiljena zimska destinacija dubrovačkih tinejdžera. Na sredini šetnice nalazi se adventska kućica, tako da se na jednom od Dubrovčanima najomiljenijih mjesta za ugodno ispijanje kave, taj ritual može odvijati i na kućici. Kad je već spomenuta kava, valja napomenuti kako su i ostali ugostiteljski objekti živnuli upravo zbog sadržaja koji je u Uvalu doveden.

A vrhunac? Vrhunac lapadskog zimskog programa je plaža na samom dnu šetnice, nedavno otvoreni Sunset Beach. Na njoj se smjestio lunapark, uz autiće, mini vlak smrti i ostale prigodne sadržaje ''za najmlađe''. Najmlađe pod navodnicima jer su u lunaparku, a pogotovo na klizalištu, česti gosti i oni malo stariji. Dok djeca uživaju u radostima lunaparka, njihovi roditelji mogu se opustiti u obližnjem ugostiteljskom objektu. I na kraju, možda ono što najviše impresionira djecu - vlakić koji povezuje lunapark i klizalište. Mora se priznati kako je i starijima privlačna vožnja u okićenom vlakiću kroz cijelu šetnicu, a možemo zamisliti kakva je to tek radost onim najmlađima.

Cijela lapadska avantura može se zaokružiti vožnjom u adventskoj liniji koja prometuje od kolodvora, preko Pila pa sve do Pošte Lapad i obratno. Nije to obična izvanredna linija, već je to okićeni autobus u kojem sviraju božićne pjesme čime se u potpunosti može zaokružiti uživanje u blagodatima ovogodišnjeg zimskog festivala.

UVALA LAPAD - DZF

NOVOSTI

Radionice mekih vještina

Informadur je u protekla dva tjedna vodio radionice na temu mekih vještina za učenike Obrtničke i tehničke škole.


Obavještenje - Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji - ljetno radno vrijeme


Ježeva kućica

Kazališna družina Kolarin će na radost mnogobrojne dječice ponovo odigrati "Ježevu kućicu"!


Predavanje: Demografske Promjene u Hrvatskoj

OMH u Dubrovniku i Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organiziraju predavanje prof. dr.sc. Anđelka Akrapa ''Demografske promjene u Hrvatskoj''.


Oduševio još jedan Forum mladih!

U srijedu, 20.03.2019, održana je šesta radionica Foruma mladih pod nazivom Mladi Kantautori i Bendovi.