Forum mladih Grada Dubrovnika : Smotra kolendara oživjela blagdansko raspoloženje

Autor: , 13-12-2017
Fotografirao: Informadur
Forum mladih Grada Dubrovnika : Smotra kolendara oživjela blagdansko raspoloženje
Večeras u 18 sati u dvorani Osnovne škole Marina Držića održana je Smotra kolendara. Riječ je o prigodnoj blagdanskoj radionici Foruma mladih, zadnjoj u ovoj kalendarskoj godini.

Radionica je okupila mlade zborove, glazbenike i publiku koju su zajedno oživjeli tradiciju kolendarskih pjesma i zdravica. Smotru je vodila koordinatorica programa Foruma mladih, Paola Dražić Zekić. Prisutne su pozdravili i Miho Katičić iz Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo i jedan od začetnika programa Foruma, te domaćin priredbe Zrinka Capor, ravnateljica Osnovne škole Marina Držića.

Na Forumu su sudjelovali učenici i polaznici zborova: OŠ Antuna Masle Orašac, OŠ Marina Getaldića, OŠ Lapad, Dječji zbor Dubrovnik, Zbor OŠ Marina Držića i Crkve sv. Petra, Radionica Kolende i Božićne pjesme Matice hrvatske - Ogranak Dubrovnik,  Renesansna radionica Doma Marina Držića te po prvi put ove godine učenici OŠ Gruda. Prisutni su imali priliku čuti kolende iz Dubrovnika, Račišća, Cavtata, Primorja, Ponikava, Mljeta i Žrnova te još mnogo drugih starih božićnih pjesama. Za kraj svi izvođači zajednički su otpjevali „U sve vrijeme godište“ te zaželjeli svima sretan Božić i Novu 2018. godinu.

Forum mladih nastavlja se u siječnju s radionicom filmskog stvaralaštva. Posjetite i pratite Facebook stranicu Foruma mladih za sve informacije o Forumu: objave o početku prijava, najave, programe i naravno opsežniju fotogalerije svih izvođača te video reportaže sa svih radionica. 

Smotra kolendara 2017

NOVOSTI

Radionice mekih vještina

Informadur je u protekla dva tjedna vodio radionice na temu mekih vještina za učenike Obrtničke i tehničke škole.


Obavještenje - Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji - ljetno radno vrijeme


Ježeva kućica

Kazališna družina Kolarin će na radost mnogobrojne dječice ponovo odigrati "Ježevu kućicu"!


Predavanje: Demografske Promjene u Hrvatskoj

OMH u Dubrovniku i Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organiziraju predavanje prof. dr.sc. Anđelka Akrapa ''Demografske promjene u Hrvatskoj''.


Oduševio još jedan Forum mladih!

U srijedu, 20.03.2019, održana je šesta radionica Foruma mladih pod nazivom Mladi Kantautori i Bendovi.