Kreativno znanje – održan kviz za srednjoškolce

Autor: , 14-12-2017
Kreativno znanje – održan kviz za srednjoškolce
U okviru projekta „Kreativno znanje“ održan je posljednji ovogodišnji tematski „Pub kviz“ za srednjoškolce u utorak, 12. prosinca, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Naziv kviza bio je „Tragom Republike”, a natjecatelji su pokazali znanje i u širokom spektru pitanja iz opće kulture, povijesti, umjetnosti i glazbe.

 

Natjecala su se četiri tima, po dva iz Biskupijske klasiče gimnazije Ruđera Boškovića te po jedan iz Ekonomske i trgovačke škole i Gimnazije Dubrovnik. Najuspješnija je bila ekipa „Kičmanovići“ iz Bisupijske klasične gimnazije pod mentorstvom Marije Marušić Čizmić.

 

„Kreativno znanje“ zajednički je projekt Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačkih knjižnica koji se provodi već drugu godinu za redom, a medijski partner projekta je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU. Tijekom 2017. godine održana su četiri kviza: „Ulicama moga Grada“, „Marin Držić“, „Ivo Vojnović – život i djelo„ i „Tragom Republike“. Projekt se nastavlja i u 2018.


NOVOSTI

Radionice mekih vještina

Informadur je u protekla dva tjedna vodio radionice na temu mekih vještina za učenike Obrtničke i tehničke škole.


Obavještenje - Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji - ljetno radno vrijeme


Ježeva kućica

Kazališna družina Kolarin će na radost mnogobrojne dječice ponovo odigrati "Ježevu kućicu"!


Predavanje: Demografske Promjene u Hrvatskoj

OMH u Dubrovniku i Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organiziraju predavanje prof. dr.sc. Anđelka Akrapa ''Demografske promjene u Hrvatskoj''.


Oduševio još jedan Forum mladih!

U srijedu, 20.03.2019, održana je šesta radionica Foruma mladih pod nazivom Mladi Kantautori i Bendovi.