Kreativno znanje – održan kviz za srednjoškolce

Autor: , 14-12-2017
Kreativno znanje – održan kviz za srednjoškolce
U okviru projekta „Kreativno znanje“ održan je posljednji ovogodišnji tematski „Pub kviz“ za srednjoškolce u utorak, 12. prosinca, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Naziv kviza bio je „Tragom Republike”, a natjecatelji su pokazali znanje i u širokom spektru pitanja iz opće kulture, povijesti, umjetnosti i glazbe.

 

Natjecala su se četiri tima, po dva iz Biskupijske klasiče gimnazije Ruđera Boškovića te po jedan iz Ekonomske i trgovačke škole i Gimnazije Dubrovnik. Najuspješnija je bila ekipa „Kičmanovići“ iz Bisupijske klasične gimnazije pod mentorstvom Marije Marušić Čizmić.

 

„Kreativno znanje“ zajednički je projekt Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačkih knjižnica koji se provodi već drugu godinu za redom, a medijski partner projekta je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU. Tijekom 2017. godine održana su četiri kviza: „Ulicama moga Grada“, „Marin Držić“, „Ivo Vojnović – život i djelo„ i „Tragom Republike“. Projekt se nastavlja i u 2018.


NOVOSTI

Najveća 'studentska' ove godine!

Nova akademska godina već je odavno krenula, a prava prilika za opustiti se prije kolokvija i svih obveza je studentska brucošijada koja će se održati u subotu u C.C. Revelin.


Besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika

Dubrovačke knjižnice pozivaju maturante i sve zainteresirane srednjoškolce na besplatne pripreme za državnu maturu iz Hrvatskoga jezika.


Obavijest izlagačima Foruma mladih

Ne zaboravite se prijaviti i svoje radove dostaviti na vrijeme.


Istinska saznanja su teška.

Imam malu priču za sve vas: stojim u redu u trgovini i dopuštam si biti zadovoljan proteklim danom. Imao sam tri mala nerviranja, pokoji razgovor i dnevni zadatak koji su se prikrali i potiho zaprijetili narušavanju moga mira.


Dubrovačko-neretvanska županija objavila je natječaj za dodjelu stipendija

Prenosimo tekst natječaja i potrebnu dokumentaciju.