Futura osvojila dvije nagrade na Godišnjoj volonterskoj proslavi

Autor: , 20-12-2017
Fotografirao: Vedran Levi
Futura osvojila dvije nagrade na Godišnjoj volonterskoj proslavi
U ponedjeljak 18. prosinca u Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik, Narodnoj knjižnici Grad, Saloča od zrcala održala se svečana godišnja volonterska proslava u organizaciji Savjeta za razvoj volonterstva Volonterskog centra Dubrovnik.

Na proslavi su se uz zahvalnice svim volonterima dodijelile i Godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva u četiri kategorije: doprinos razvoju volonterstva, koordinator volontera, organizator volontiranja i volonter godine. Informatički klub Futura je osvojio nagrade u dvije kategorije.

Nagradu Koordinator volontera 2017 osvojio je predsjednik Informatičkog kluba Futura Tomo Sjekavica, a nagradu Organizator volontiranja 2017 je osvojio Informatički klub Futura, koji je prema riječima organizatora proslave organizirao toliko visokokvalitetnih edukacija, natjecanja i susreta da bi im formalne obrazovne ustanove mogle s pravom pozavidjeti.

Informatički klub Futura je u prijavnom razdoblju od 01.12.2016. do 30.11.2017. održao preko 50 besplatnih radionica, predavanja i natjecanja, na kojima je okupio preko 300 polaznika svih dobnih skupina. U sklopu rada Centra robotike održano je 15 besplatnih radionica robotike u dva ciklusa (2016-2017 i 2017-2018)  za učenike osnovnih škola, srednjih škola, studente i građane. Sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika je organiziran i održan Robo.DU Day 2017 na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Održano je 5 radionica programiranja i 5 kola lige u dva ciklusa Lige programiranja u Pythonu (2016-2017 i 2017-2018) za učenike osnovnih škola, 3 radionice programiranja u programskom jeziku C i natjecanje za učenike srednjih škola i studente, 5 radionica Naprednog programiranja i algoritama za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, te 3 radionice Uvod u web programiranje za učenike srednjih škola, studente i građane. Na dodatnim pripremama za natjecanja učenici i studenti su se pripremali za službena školska, županijska i državna natjecanja iz programiranja. Na poziv Osnovne škole Slano održane su dodatne 2 radionice osnova programiranja u Pythonu za učenike osnovne škole Slano. U sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja informatike Dubrovačko-neretvanske županije u osnovnoj školi Mokošica održano je predavanje i radionica o Podatkovnim zbirkama u Pythonu. Sa svojim aktivnostima sudjelovali su u globalnim događajima vezanim za programiranje i robotiku: Svjetski dan Arduina 2017 (Arduino Day 2017), Europski tjedan programiranja (codeEU2017), Europski tjedan robotike 2017 (ERW2017) i Sat kodiranja (Hour of Code).

Zahvalnice za volonterski rad dobili su sljedeći Futurini volonteri: Josip Ćavar, Pero Drobac, Mato Đović, Dubravko Jakovljević, Toni Jurjević, Antun Kalačić, Robert Kalačić, Martin Kuzman, Hrvoje Lucianović, Mario Miličević, Ivana Palunko, Vicko Prkačin, Tomo Sjekavica, Jelena Vlahović, Nikša Vlahušić i Krunoslav Žubrinić.

Od ostalih nagrada gospodin Goran Tomaši iz Društva naša djeca Dubrovnik koji volontira preko 20 godina je osvojio nagradu Volonter godine 2017, a nagradu Poseban doprinos razvoju volonterstva 2017 je osvojio Hotel Hilton Imperial Dubrovnik za svoj volonterski angažman u Centru za rehabilitaciju Josipovac koji je dio deset godina aktivnog programa Blue Energy.

Godišnja volonterska proslava 2018.

NOVOSTI

Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma otvorio je natječaj za prijave na 29. izdanje Festivala


Obavijest za sudionike Foruma mladih

Prijavite svoje radove na radionicu foruma mladih filmsko i video stvaralaštvo.


Zimska praksa u Valamaru

Sveučilište u Dubrovniku je objavilo novi natječaj za praksu


Kreativni natječaj "EU2EU"

Otvoren novi kreativni natječaj za mlade


U subotu mađioničarski show s animatorima i žonglerima, band Nianse i Sugarfree

Spektakularan show u Uvali kao završnica programa Šarene zime!